Ευρωβουλευτές ζητούν από την Amazon να σταματήσει την πώληση προϊόντων με σφυροδρέπανο

Ευρωβουλευτές ζητούν από την Amazon να σταματήσει την πώληση προϊόντων με σφυροδρέπανο

Με μια επιστολή στον Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή της Amazon, μια ομάδα ευρωβουλευτών - κυρίως από το πρώην ανατολικό μπλοκ - ζήτησαν από την εταιρεία να σταματήσει να πουλά προϊόντα που περιλαμβάνουν το σφυροδρέπανο της Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Guardian, στην επιστολή τους οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι η πώληση προϊόντων με θέματα από την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης αποτελεί προσβολή στα θύματα του καθεστώτος.

Αντίστοιχα παράπονα είχε δεχθεί τον Σεπτέμβριο η Walmart, με αποτέλεσμα να σταματήσει την πώληση ρούχων με το σφυροδρέπανο.

Η επιστολή που υπογράφουν 20 ευρωβουλευτές, κάποιοι από τους οποίους προέρχονται από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, αναφέρεται σε t-shirts, κοστούμια, σημαίες, αναμνηστικά και άλλα προϊόντα.

Στην επιστολή, επίσης, τονίζεται ότι «ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της σοβιετικής περιόδου υπολογίζεται σε περισσότερα από 60 εκατομμύρια» ενώ από την ΕΣΣΔ «απελάθηκαν περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι» σε στρατόπεδα στη Σιβηρία όπου «έζησαν υπό απάνθρωπες συνθήκες, πείνα και φυσική βια».