Ερντογάν για Ακιντζί: Τη θέση που κατέχει σήμερα την οφείλει στην Τουρκία

Ερντογάν για Ακιντζί: Τη θέση που κατέχει σήμερα την οφείλει στην Τουρκία

Αιχμές κατά του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για την ανάρτησή του στο facebook, με την οποία ασκούσε κριτική στην Τουρκία για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία με την αναφορά ότι «παρόλο που την αποκαλούμε «Πηγή Ειρήνης» δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα», άφησε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια σημερινής ομιλίας του.

«Οι δηλώσεις του ''προέδρου της ΤΔΒΚ'' είναι εκτός ορίων όπως και να το δεις… Τη θέση που κατέχει σήμερα την οφείλει στην Τουρκία. Καλό θα ήταν να γνωρίζει τα όριά του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος για να επαναλάβει ότι σήμερα είναι «πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» χάρη στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης με ανάρτησή του στο twitter επιτέθηκε στον Ακιντζί κατηγορώντας τον ότι αγνοεί το γεγονός πως «η επιχείρηση στη Συρία πραγματοποιείται με στόχο τη σταθερότητα στην περιοχή». Μετά την αντίδραση η ανάρτηση στη σελίδα του κ. Ακιντζί «κατέβηκε».

Ο Ακιντζί έγραψε μεταξύ άλλων: «Όταν ήμουν 27 χρονών το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στο στρατιωτικό κίνημα της Τουρκίας, το οποίο προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική χούντα. Οι φίλοι μου μαρτύρησαν στο πλευρό μου σε μάχη στην Λευκωσία · όπως πολλοί από εμάς, έζησα τι σημαίνει πόλεμος. Παρόλο που τότε το αποκαλούσαμε "Ειρηνευτική Επιχείρηση", ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε "Πηγή Ειρήνης" δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι'' αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα».