Επίθεση Τραμπ στους Δημοκρατικούς για την αρνητική τους στάση στο διορισμό του Μπρετ Κάβανο

Επίθεση Τραμπ στους Δημοκρατικούς για την αρνητική τους στάση στο διορισμό του Μπρετ Κάβανο

Μιλώντας σε υποστηρικτές του χθες, στην Μοντάνα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στους Δημοκρατικούς κατηγορώντας τους για “αρρωστημένες” επιθέσεις κατά του δικαστή Μπρετ Κάβανο, που είναι προσωπική επιλογή του για διορισμό στο Συνταγματικό Δικαστήριο των ΗΠΑ, σχολιάζει το ABC News.

“Τα πηγαίνει πραγματικά καλά,” είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στις τρεις ημέρες σκληρών ερωτήσεων ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κάβανο. “Μπορείτε όμως να πιστέψετε τον θυμό, αλλά και την μανία της άλλης πλευράς;” Αναρωτήθηκε ο Τραμπ για να προσθέσει: “Αρρωστημένο, είναι αρρωστημένο!”

Πριν από την ομιλία του στην αναφερόμενη πολιτική εκδήλωση, ο πρόεδρος Τραμπ μίλησε στον Πέτε Χέγκσεθ του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, σε έναν ξεχωριστό χώρο που είχε διαμορφωθεί, παραχωρώντας μία δεκάλεπτη συνέντευξη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε κατά της εφημερίδας “The New York Times” μετά την δημοσίευση του ανώνυμου επικριτικού άρθρου από έναν αξιωματούχο της κυβέρνησής του, που έγινε προχθές. Ο αξιωματούχος αυτός, ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Τραμπ, έχουν ενεργοποιηθεί εκ των έσω και προσπαθούν να εμποδίσουν την εφαρμογή της πολιτικής του ατζέντας του προέδρου.

“Λοιπόν, πρώτον, οι Times δεν θα έπρεπε ποτέ να το είχαν κάνει αυτό, επειδή αυτό που έκαναν είναι ουσιαστικά, ξέρετε, μία προδοσία. Μπορείτε να το χαρακτηρίσετε πολλαπλώς,” είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι έχει εκνευριστεί από την ανωνυμία, καθώς πιστεύει πως είναι ευκολότερο να απαξιώσει κάτι αρνητικό που γράφτηκε για τον ίδιο, εάν αυτός που το έγραψε είναι γνωστός κι όχι ανώνυμος. Ο ίδιος, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην έκδοση αρκετών βιβλίων που εκδόθηκαν πρόσφατα, περιγράφοντας μία χαοτική κατάσταση στον Λευκό Οίκο.

“Όταν κάποιος γράφει και δεν μπορείς να τον απαξιώσεις επειδή δεν ξέρεις ποιος είναι, είναι συνηθισμένο να εντοπίσεις ότι υπήρξε ένα κακό υπόβαθρο. Μπορεί να μην είναι Ρεπουμπλικάνος, μπορεί να μην είναι κάποιος συντηρητικός, μπορεί να είναι κάποιος από το βαθύ κράτος που βρίσκεται στην θέση του για μεγάλο χρονικό διάστημα,” πρόσθεσε ο ίδιος.

“Δεν ξέρουμε που βρίσκεται. Αυτό είναι πολύ άδικο. Είναι πολύ άδικο για την χώρα μας, αλλά και για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που μας ψήφισαν.”

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος Τραμπ ερωτήθηκε για τις πρόσφατες απειλές του ότι ίσως προσπαθήσει να διακόψει την λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, εξαιτίας των προβλημάτων στην χρηματοδότηση κατασκευής του τείχους ασφάλειας στα σύνορα με το Μεξικό, πριν από την διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών στις αρχές Νοεμβρίου.

Ωστόσο, ο ίδιος φάνηκε ότι σκέφτεται να περιμένει την πραγματοποίηση των εκλογών. “Είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα το κάνω αυτό. Αλλά θα το κάνουμε αμέσως μετά τις εκλογές,” απάντησε ο Τραμπ προσθέτοντας ότι έχει λάβει μία “δέσμευση” από τον Πολ Ράιαν και τον Μιτς Μακόνελ, αλλά κι άλλων ηγετών του Κογκρέσου, προς την κατεύθυνση διακοπής της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η επίσκεψη του προέδρου Τραμπ στην Μοντάνα, ήταν η τελευταία εξέλιξη ως προς την υλοποίηση της υπόσχεσης που έχει δώσει ο ίδιος, για μία επιθετική προσπάθεια από μέρους του, ώστε να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους στην πορεία προς τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Στην Μοντάνα, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Τζον Τέστερ θα βρεθεί απέναντι στον Ματ Ρόζεντεϊλ που επικροτεί την πολιτική ατζέντα του προέδρου Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε νικήσει το 2016 στην ίδια πολιτεία, με διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ