Επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με αντιαρματικό πύραυλο

Επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με αντιαρματικό πύραυλο

Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας βρίσκεται το Ισραήλ μετά την επίθεση από την Χεζμπολάχ, η οποία εκτόξευσε αντιαρματικό πύραυλο από τον Λίβανο προς τη μεθοριακή κοινότητα Αβιβίμ, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός ο οποίος και ανταπέδωσε τα πυρά, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η υποστηριζόμενη από τον Ιράν Χεζμπολάχ δήλωσε ότι υπήρξαν θύματα από την πλευρά του Ισραήλ καθώς κατέστρεψε ένα στρατιωτικό όχημα, σύμφωνα και με τον επίσημο τηλεοπτικό σταθμό του Al Manar.

Αντίθετα, ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε «μια σειρά από χτυπήματα» σε μια στρατιωτική βάση του κοντά στα σύνορα με το Λίβανο και δήλωσε ότι «ανταπάντησε» στα πυρά εναντίον της μεθοριακής κοινότητας Μαρούν αλ Ρας, στο νότιο Λίβανο που πρόσκειται στη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση. Επίσης, ο στρατός διέταξε τους κατοίκους κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους αλλά και να ανοίξουν καταφύγια στην περιοχή, μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χεζμπολάχ που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen TV, από το πλήγμα αυτό «σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκείνοι που βρίσκονταν» μέσα στο ισραηλινό άρμα, κάτι το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός.

Το Bloomberg υπενθυμίζει τις δηλώσεις του ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ο οποίος το Σαββατοκύριακο είπε ότι η ομάδα του θα χτυπήσει το Ισραήλ μετά την - όπως υποστήριξε - ισραηλινή επίθεση στη Συρία, ενώ παραθέτει και σημερινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού του Λιβάνου Σαάντ Χάριρι ο οποίος ζήτησε από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να βοηθήσουν στην εκτόνωση των εντάσεων στα σύνορα, επισημαίνοντας ότι αυτό μεταδόθηκε και από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Φωτογραφία αρχείου