Εκτροχιασμός τρένου στο Μιζούρι των ΗΠΑ - Αναφορές για τραυματίες

Εκτροχιασμός τρένου στο Μιζούρι των ΗΠΑ - Αναφορές για τραυματίες

Εκτροχιασμός τρένου σημειώθηκε στο Μιζούρι των ΗΠΑ, σήμερα Δευτέρα το απόγευμα, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Wathington Post, πρόκειται για τρένο της σιδηροδρομικής εταιρείας Amtrak, που ταξίδευε από το Λος Άντζελες προς το Σικάγο με περίπου 243 επιβάτες.

Ο εκτροχιασμός συνέβη μετά από σύγκρουση αμαξοστοιχίας με απορριμματοφόρο σε ισόπεδη διάβαση, κοντά στο Κάνσας. Φωτογραφίες από το ατύχημα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ταξιδιώτες δείχνουν πολλά βαγόνια να βρίσκονται πεσμένα στο πλάι της σιδηροτροχιάς και επιβάτες να εξέρχονται από τα πλαϊνά παράθυρα, στο μέσο αγροτικής περιοχής.

Την Κυριακή, άλλη αμαξοστοιχία που εκμεταλλευόταν η Amtrak προσέκρουσε σε αυτοκίνητο σε ισόπεδη διάβαση που δεν είχε αυτόματα εμπόδια στην Καλιφόρνια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις από τους επιβάτες του οχήματος, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC.

Ο εκτροχιασμός σημειώνεται λιγότερο από ένα χρόνο αφότου άλλο τρένο της Amtrak είχε εκτροχιαστεί και πάλι στη Μοντάνα, σε δυστύχημα που είχε προκαλέσει τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 44.