ΕΕ προς Βρετανία: Πρώτα η απόφαση για εκλογές και μετά η παράταση

ΕΕ προς Βρετανία: Πρώτα η απόφαση για εκλογές και μετά η παράταση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καθυστερήσει την απόφασή της σχετικά με τη διάρκεια της επόμενης παράτασης για το Brexit μέχρι την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη ώστε να λάβει υπόψη τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο αίτημα του Μπόρις Τζόνσον για εκλογές την περίοδο των Χριστουγέννων. Τη Δευτέρα αναμένεται η διεξαγωγή ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Οι πρεσβευτές των 27 της ΕΕ, που συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες, ανέβαλαν για την αρχή της επόμενης εβδομάδας την απόφαση σχετικά με τη διάρκεια μιας νέας αναβολής του Brexit.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, μετά από μια δίωρη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι η «εξαιρετική» συζήτηση που έλαβε χώρα δεν κατέληξε με σαφή τρόπο. «Δεν υπάρχει απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτή τη στιγμή μόνο η γαλλική κυβέρνηση στέκεται εμπόδιο ώστε η ΕΕ να χορηγήσει την τριμηνιαία παράταση που ζήτησε ο Μπόρις Τζόνσον στην επιστολή του το Σάββατο.

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, η πρόταση της Ένωσης θα γίνει Δευτέρα ή Τρίτη, μόλις 48 ώρες πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, οι Γάλλοι ζητούν μια μικρή παράταση του Brexit που δεν ξεπερνά τις 15 ημέρες σε αντίθεση με τη Γερμανία και άλλες χώρες της EE που επιθυμούν παράταση έως την 31η Ιανουαρίου του 2020.