Ε. Μακρόν: Προανήγγειλε «μακρά και περιεκτική» συζήτηση με Βλ. Πούτιν

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, 17:54
-A +A
Ε. Μακρόν: Προανήγγειλε «μακρά και περιεκτική» συζήτηση με Βλ. Πούτιν

Την άποψη ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει μια «στρατηγικής σημασίας συζήτηση» με τη Ρωσία παρά τις υπάρχουσες διαφωνίες, διατύπωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, γνωστοποιώντας πως για αυτόν ακριβώς τον λόγο, προτίθεται να κάνει μια «μακρά και περιεκτική» συζήτηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν εντός της εβδομάδας.

Σε συνέντευξη του που έδωσε χθες στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS, ο κ. Μακρόν δήλωσε ότι η Ευρώπη με την πολυπολικότητα της πρέπει να αποκαταστήσει νέους κανόνες εμπιστοσύνης και ασφάλειας με τη Ρωσία και δεν πρέπει να συμφωνεί αποκλειστικά με το ΝΑΤΟ.

Ωστόσο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία οι ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να ενεργούν «σαν να μη συνέβη τίποτα» και να παραβλέπουν την «στρατιωτική χειρονομία» εκ μέρους της Μόσχας, τόνισε ο Μακρόν.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων δήλωσε ότι Πούτιν και Μακρόν ενδέχεται να συναντηθούν σύντομα, ωστόσο, έως τα τέλη αυτής της εβδομάδας δεν έχουν προγραμματισθεί οποιασδήποτε συνομιλίες μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Παρίσι.

«Γι αυτή την εβδομάδα δεν προβλέπονται συνομιλίες μεταξύ των δύο προέδρων, ωστόσο στο άμεσο μέλλον θα έχουν την δυνατότητα να συναντηθούν», δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 11/09/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα