Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, 18:15

-A +A

DW: Ο Σαλβίνι έχασε το πρώτο ματς

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, 18:15
DW: Ο Σαλβίνι έχασε το πρώτο ματς
-A +A

Στην αναβολή της συζήτησης για την πρόταση μομφής της Λέγκα κατά του Ιταλού πρωθυπουργού Κόντε αναφέρεται άρθρο της Deutsche Welle με τον ιταλικό Τύπο να κάνει λόγο για ήττα του Ματέο Σαλβίνι στο «πρώτο ματς» καθώς υπερίσχυσε η γραμμή των Πέντε Αστέρων και της κεντροαριστεράς.

«Ο Σαλβίνι έχασε το πρώτο ματς» γράφει ο ιταλικός Τύπος. Σε μια προσπάθεια να βάλει σε δύσκολη θέση τους Πεντάστερους, ο Σαλβίνι δέχθηκε την πρόταση τους να περικοπούν πρώτα 345 θέσεις βουλευτών και γερουσιαστών και αμέσως μετά να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Αλλά ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, έθεσε άλλους δυο όρους: να περικοπούν και οι απολαβές των εκλεγμένων εκπροσώπων των ιταλικών κομμάτων και να αποσύρει αμέσως η Λέγκα την πρόταση μομφής κατά του Κόντε.

Φυσικά, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, «δεν πρόκειται να γίνει τίποτα από όλα αυτά και σε μια εβδομάδα, μετά την ψήφο του κοινοβουλίου ο Ιταλός πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να υποβάλει την παραίτησή του.

Θα πρέπει να διαπιστωθεί τότε εάν οι επαφές των Πέντε Αστέρων με το Δημοκρατικό Κόμμα θα μπορέσουν όντως να οδηγήσουν σε συγκρότηση νέας κυβέρνησης με ένα αναλυτικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία. Είναι δύσκολο αλλά όχι και αδύνατον».

Κατ'' αρχήν όχι νέο κόμμα για τον Ρέντσι

Στο μεταξύ ο προοδευτικός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αποφάσισε να αναβάλει την ίδρυση του νέου κόμματός του μέχρι να διαπιστώσει αν θα μπορέσει να ενταχθεί σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα. Το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο κατηγόρησε αμέτρητες φορές την κεντροαριστερά ότι ταυτίζεται με χείριστη πολιτική δράση και πρακτικές αλλά είναι γνωστό ότι στην πολιτική, τα όρια ανάμεσα σε εχθρούς και φίλους είναι συχνά δυσδιάκριτα και μεταβάλλονται με ευκολία.

Τέλος είναι σαφές ότι η προσπάθεια του Ματέο Σαλβίνι να ρίξει την κυβέρνηση Κόντε και να μπορέσει να πάει σε πρόωρες εκλογές σε χρόνο ρεκόρ -τουλάχιστο μέχρι αυτή την στιγμή- έχει αποτύχει.

Φωτογραφία AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα