«Δόξα στην Ουκρανία»: Επίθεση χάκερς σε ιστότοπο ρωσικού υπουργείου

«Δόξα στην Ουκρανία»: Επίθεση χάκερς σε ιστότοπο ρωσικού υπουργείου

Ο ιστότοπος του Υπουργείου Κατασκευών, Στέγασης και Υπηρεσιών κοινής ωφελείας της Ρωσίας φαίνεται να έχει παραβιαστεί, καθώς η αναζήτηση στο Διαδίκτυο για τον ιστότοπο οδηγεί σ' ένα σήμα που αναφέρει "Δόξα στην Ουκρανία" στα ουκρανικά.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA αργά την Κυριακή, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου, δήλωσε ότι ο ιστότοπος ήταν εκτός λειτουργίας αλλά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών προστατεύονται. Το RIA είπε ότι άλλα μέσα είχαν αναφέρει ότι οι χάκερ ζητούσαν λύτρα για να αποτρέψουν τη δημόσια αποκάλυψη των δεδομένων των χρηστών. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ποια μέσα ενημέρωσης αναφέρονταν από το RIA.

Πολλές ρωσικές κρατικές εταιρείες και ειδησεογραφικοί οργανισμοί έχουν υποστεί σποραδικές απόπειρες hacking αφότου η Ρωσία έστειλε τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι επιθέσεις χάκερ στις αρχές Μαΐου κράτησαν τον ιστότοπο φιλοξενίας βίντεο RuTube εκτός λειτουργίας για τρεις ημέρες και άλλαξαν τα μενού της δορυφορικής τηλεόρασης στη Μόσχα την Ημέρα της Νίκης, όταν η Ρωσία γιόρταζε την 77η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας. 

Ξεχωριστά, το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN ανέφερε την Κυριακή ότι η μετάδοση του αγώνα ποδοσφαίρου Ουκρανίας-Ουαλίας από το OLL.TV διαδικτυακά παραβιάστηκε προσωρινά. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτή την αναφορά.