Ερντογάν: Δε θα ζητήσουμε την άδεια της Ουάσιγκτον για να αγοράσουμε νέους S-400

Ερντογάν: Δε θα ζητήσουμε την άδεια της Ουάσιγκτον για να αγοράσουμε νέους S-400

Οι συνομιλίες με τη Ρωσία για τη δεύτερη παρτίδα των S-400 συνεχίζονται όπως είχε προγραμματιστεί υποστήριξε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας ότι καμία χώρα δεν μπορεί να καθορίσει τις κινήσεις της Τουρκίας για τις αμυντικές της ανάγκες.

«Δεν γνωρίζουμε την άποψη της εισερχόμενης κυβέρνηση Μπάιντεν, αλλά δεν θα ζητήσουμε την άδεια τους», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, καθώς επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προχωρήσει κανονικά με το ζήτημα των S-400 παρά την αντίθεση των ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τη Ρωσία σχετικά με τη δεύτερη παρτίδα των S-400 έως τα τέλη Ιανουαρίου.

«Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ και δεν θα δεχτούμε υποδείξεις από κανένα άλλο εταίρο για να διαμορφώσουμε την πολιτική μας», δήλωσε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν έδωσαν στην Τουρκία τα F-35, παρόλο που η Άγκυρα είχε ήδη πληρώσει.

Τον Δεκέμβριο, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκική Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) και τον επικεφαλής της Ισμαήλ Ντεμίρ για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400.