Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Μέι με Γιουνκέρ - Νέες διαπραγματεύσεις αύριο

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Μέι με Γιουνκέρ - Νέες διαπραγματεύσεις αύριο

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συναντήθηκε η Τερέζα Μέι, σε μία προσπάθεια να συζητήσει για τους μελλοντικούς δεσμούς της Βρετανίας με την Ε.Ε. και να εξασφαλίσει δεσμεύσεις που θα κατευνάσουν τους «αντάρτες» στο εσωτερικό της χώρας, ωστόσο δεν προέκυψε για την ώρα τελική συμφωνία. 

Οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις αύριο. 

Σημειώνεται ότι υπάρχουν ορισμένες διαφορές στα θέματα αλιείας, εμπορίου και του Γιβραλτάρ, τα οποία δεν έχουν κλείσει ακόμα την τελική συμφωνία για το Brexit εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Κυριακής. Παρόλα αυτά αναλυτές με γνώση του θέματος θεωρούν ότι στο τέλος καμία χώρα δεν θα μπλοκάρει την συμφωνία.  

Το πρωί η Μέι δήλωσε «Συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε για τις μελλοντικές σχέσεις, με σκοπό να εξασφαλίσουμε την καλή συμφωνία που πιστεύουμε ότι είναι σωστή για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ τόνισε τη «λύπη» της για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ και τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει και στο μέλλον να παραμείνει στενός εταίρος της ΕΕ.