Χ. Ακσόι: «Το Κογκρέσο προσπαθεί να καταστρέψει τις σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ»

Χ. Ακσόι: «Το Κογκρέσο προσπαθεί να καταστρέψει τις σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ»

Η Τουρκία καταδικάζει τη μετατροπή μιας συνηθισμένης διαδικασίας προσδιορισμού προϋπολογισμού σε εργαλείο των βραχυπρόθεσμων πολιτικών φιλοδοξιών των Αμερικανών πολιτικών, ανέφερε ο Χ. Ακσόι.

Σε ερώτηση για τα νομοσχέδια του προϋπολογισμού που ενέκρινε το αμερικανικό Κογκρέσο, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε πως η έγκριση ορισμένων νομοσχεδίων, «μαζί με τις αναφορές που περιέχουν σε βάρος της χώρας μας, τα οποία αφορούν την κατανομή του προϋπολογισμού στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ το 2020 στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία των ΗΠΑ, αποτελούν το πιο πρόσφατο παράδειγμα της προσπάθειας των μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ να καταστρέψουν τις διμερείς σχέσεις μας με οποιοδήποτε τρόπο.

Ο κ. Ακσόι πρόσθεσε πως τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ «με το να γίνονται εργαλεία των προσπαθειών ορισμένων συναδέλφων τους που είναι εχθροί των Τούρκων να απαξιώσουν την έννοια "συμμαχία" πρώτα από όλα αλλοιώνουν το δικό τους κύρος και αξιοπιστία».

«Οι κύκλοι», πρόσθεσε ο κ. Ακσόι, «που καταβάλλουν προσπάθειες για να παρεμποδίσουν τη μεταφορά των αεροσκαφών μας τύπου F-35 στη χώρα μας, να υπονομεύσουν επίσης τις προσπάθειες λύσης στο νησί της Κύπρου και τις δυνατότητες συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον καιρό θα καταλάβουν ότι οι πρωτοβουλίες τους πλήττουν πρώτα από όλα τα ίδια τα συμφέροντα των ΗΠΑ και ότι δεν εξυπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».