CEO Merck: Η πρώτη φουρνιά εμβολίων δεν θα λύσει το πρόβλημα - Χρήση μάσκας μακροπρόθεσμα

CEO Merck: Η πρώτη φουρνιά εμβολίων δεν θα λύσει το πρόβλημα - Χρήση μάσκας μακροπρόθεσμα

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής Merck Κένεθ Φρέιζερ προέβλεψε ότι η πρώτη φουρνιά φαρμάκων και εμβολίων κατά του κορονοϊού δεν θα λύσει τελείως το πρόβλημα, προβλέποντας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να φορούν μάσκες και να εφαρμόσουν μέτρα κοινωνικής απόστασης έως το 2021.

«Δεν βλέπω τα θεραπευτικά σχήματα που έχουμε - ή τα εμβόλια που έρχονται - ως χρυσό χάπι», δήλωσε ο Φρέιζερ στο "Squawk Box" του CNBC, λέγοντας ότι «οι άνθρωποι θα πρέπει ακόμα να συνηθίσουν στη χρήση μάσκας και στις κοινωνικές αποστάσεις».

«Νομίζω ότι είναι μαζί μας για αρκετό καιρό και θα έλεγα σίγουρα για όλο το 2021, θα προσπαθούμε ακόμα να παρατηρήσουμε αυτά τα μέτρα δημόσιας υγείας», είπε.

Ωστόσο ο Φρέιζερ είπε ότι «είναι πολύ αισιόδοξος ότι στο εγγύς μέλλον» θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από κλινικές δοκιμές των εμβόλιο, ωστόσο δεν θα είναι ευρέως διαθέσιμο έως τα μέσα του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι έχει εκφράσει τις τελευταίες μέρες πολλάκις την πεποίθηση ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μπορεί να εγκριθεί στο τέλος του 2020 ή στις αρχές του 2021, ωστόσο τόνισε η διάθεση του στην κοινότητα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο. 

Η εκτίμηση του Φαουτσι συμπίπτει με αυτή του συναδέλφου του Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ο οποίος σε ακρόασή του σε επιτροπή της Γερουσίας τόνισε πως μια ευρεία διαθεσιμότητα ενός εμβολίου κατά του Covid-19 θα είναι εφικτή «από το τέλος του δεύτερου τριμήνου, ή τρίτου τριμήνου του 2021».

Photo by Evan Agostini/Invision/AP