Βρετανία: Το χειρότερο σενάριο της κυβέρνησης προβλέπει 50.000 θανάτους

Βρετανία: Το χειρότερο σενάριο της κυβέρνησης προβλέπει 50.000 θανάτους

Το χειρότερο σενάριο της βρετανικής κυβέρνησης προβλέπει 50.000 θανάτους εξαιτίας του νέου κορονοϊού, αν δεν τηρηθεί η αυτοαπομόνωση, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο δεν οδεύει επί του παρόντος σε αυτή την πορεία για έναν αριθμό θανάτων τέτοιου μεγέθους, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή με γνώση των κυβερνητικών συζητήσεων.

Σύμφωνα με την πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του θέματος, η ημέρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων προβλέπεται να είναι η 12η Απριλίου, Κυριακή του Πάσχα, αναφέρει το πρακτορείο και σημειώνει ότι, βάσει της πηγής, το αποκαλούμενο καλύτερο σενάριο κάνει λόγο για 20.000 θανάτους.

Το πρακτορείο αναφέρει ακόμα ότι μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα και σημειώνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στη χώρα από τον κορονοϊό μέχρι χθες ήταν 2.921.

Ο Στίβεν Πάουις, ο ιατρικός διευθυντής του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) δήλωσε την Κυριακή ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα τα έχει καταφέρει αν ξεπεράσει την κρίση της πανδημίας του νέου κορονοϊού με λιγότερους από 20.000 θανάτους.

P Photo/Alberto Pezzali