Βρετανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Τζόνσον

Βρετανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Τζόνσον

Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Άμπερ Ραντ, αργά το βράδυ του Σαββάτου, δηλώνοντας ότι δεν μπορούσε να παραμείνει άπραγη καθώς πιστά στελέχη των Τόρις εκδιώκονται από το κόμμα. Δεν μπορώ να παραμείνω άπραγη, καθώς καλοί, πιστοί, μετριοπαθείς Συντηρητικοί εκδιώκονται» δήλωσε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC.

«Παραιτήθηκα από τον υπουργικό θώκο ...», είπε η Ρουντ με ανάρτησή της στο twitter. «Δεν μπορώ να παραμείνω άπραγη, καθώς καλοί, πιστοί, μετριοπαθείς Συντηρητικοί εκδιώκονται. Μίλησα στον πρωθυπουργό και του εξήγησα», πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, 21 συντηρητικοί βουλευτές εκδιώχθηκαν από το κυβερνών κόμμα, αφού αψήφησαν την κυβέρνηση και ψήφισαν μαζί με τους συναδέλφους τους της αντιπολίτευσης το νομοσχέδιο για την αποτροπή του Brexit χωρίς συμφωνία.

Η κ. Ρουντ περιέγραψε την απομάκρυνση των 21 βουλευτών από τους Τόρις ως «επίθεση κατά της ευπρέπειας και της δημοκρατίας».

Στην επιστολή παραίτησής της προς τον Τζόνσον, η τέως υπουργός, η οποία είχε στηρίξει και ψηφίσει στο δημοψήφισμα του 2016 την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, ανέφερε: «Έγινα μέλος της κυβέρνησής σας με καλή πίστη. Αποδεχόμενη ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία έπρεπε να βρίσκεται στο τραπέζι, επειδή ήταν το μέσο με το οποίο θα είχαμε την καλύτερη ευκαιρία να πετύχουμε μια νέα συμφωνία αποχώρησης στις 31 Οκτωβρίου». «Ωστόσο, δεν πιστεύω πλέον ότι η αποχώρηση με συμφωνία είναι ο κύριος στόχος της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Η παραίτηση της Ραντ αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τον Βρετανό πρωθυπουργό έπειτα από την ανακοίνωση την Πέμπτη του μικρότερου αδελφού του Τζο Τζόνσον ότι εγκαταλείπει την θέση του υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας και τη βουλευτική του έδρα διαφωνώντας με τους χειρισμούς του πρωθυπουργού.