Το Facebook δημιουργεί 1.000 νέες θέσεις εργασίας στη Βρετανία

Το Facebook δημιουργεί 1.000 νέες θέσεις εργασίας στη Βρετανία

Η Facebook Inc. πρόκειται να προσλάβει επιπλέον χίλια άτομα στην Βρετανία μέχρι τα τέλη του 2020, καθώς το Λονδίνο διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο τεχνικής υποστήριξης του Facebook, μετά τις ΗΠΑ.  

Σήμερα Τρίτη ο Διοικητικός Γενικός Διευθυντής του «γίγαντα» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Σέριλ Σάντμπεργκ (Sheryl Sandberg), πρόκειται να αναγγείλει τις νέες θέσεις εργασίας για το Λονδίνο, ανεβάζοντας πλέον τον αριθμό των εργαζομένων για την Facebook Inc. στην Βρετανία στα 4 χιλιάδες άτομα.

Η εταιρεία πρόκειται να απασχολήσει περισσότερους ανθρώπους στην ομάδα της που είναι αφιερωμένη στην κατασκευή εργαλείων για τον εντοπισμό και την αφαίρεση κακόβουλου περιεχομένου στις πλατφόρμες του Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp. Η διαθεσιμότητα κακόβουλου περιεχομένου στο διαδίκτυο αποτελεί βασικό μέλημα των ρυθμιστικών αρχών σε όλο τον κόσμο.

«Πολλές από αυτές τις θέσεις υψηλής ειδίκευσης θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις ενός ανοιχτού διαδικτύου και να αναπτύξουμε τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να εντοπίζουμε και να αφαιρούμε πιο γρήγορα και ευκολότερα το κακόβουλο περιεχόμενο», θα αναφέρει σήμερα στην ανακοίνωσή του ο Σάντμπεργκ, αναφορικά με τις νέες θέσεις εργασίας. 

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, στη Βρετανία, η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να εισαγάγει νέα νομοθεσία με στόχο την αντιμετώπιση των κακόβουλων ενεργειών μέσω διαδικτύου.

Η Facebook Inc. επίσης βρίσκεται σε διαδικασία ανέγερσης νέων γραφείων στο Κινγκς Κρος (King’s Cross) του Λονδίνου, δυναμικότητας 6 χιλιάδων θέσεων εργασίας, με το πρώτο κτίριο να παραδίδεται στα τέλη του 2021.