Bloomberg: Προς το παρόν οι ΗΠΑ δεν διαγράφουν κινέζικες εταιρείες από τη Wall Street

Bloomberg: Προς το παρόν οι ΗΠΑ δεν διαγράφουν κινέζικες εταιρείες από τη Wall Street

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν σχεδιάζει να εμποδίσει την εισαγωγή κινεζικών εταιρειών στα αμερικανικά χρηματιστήρια «αυτή τη στιγμή», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg χθες Σάββατο, επικαλούμενο εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Η κυβέρνηση  δεν μελετά το ενδεχόμενο να εμποδίζει κινεζικές εταιρείες να εισάγονται σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο Bloomberg η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μόνικα Κρόουλι.

Η Κρόουλι απάντησε στην έκθεση Bloomberg News της Παρασκευής σχετικά με διάφορα μέτρα που εξετάζουν οι Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής των κινεζικών εταιρειών εισηγμένων σε αμερικανικά χρηματιστήρια, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκστρατείας με σκοπό να περιοριστούν οι αμερικανικές επενδύσεις σε κινεζικές εταιρίες και του διμερούς εμπορικού πολέμου.

Σύμφωνα με το «τα γεράκια της διοίκησης υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε επένδυση των ΗΠΑ σε κινεζικές εταιρείες, είτε είναι εισηγμένες στις Η.Π.Α. είτε στην Κίνα, εκθέτει τους επενδυτές σε πιθανή απάτη ως αποτέλεσμα κακών κινεζικών προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης».