Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση Μαδούρο ισχυρίζεται ότι απέτρεψε πραξικόπημα

Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση Μαδούρο ισχυρίζεται ότι απέτρεψε πραξικόπημα

Μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, που προέβλεπε μεταξύ άλλων τη δολοφονία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ισχυρίζεται πως απέτρεψε η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκες ανέφερε πως πράκτορες της κυβέρνησης «είχαν διεισδύσει στην ομάδα των πραξικοπηματιών και παρακολουθούσαν τις προετοιμασίες για την ανατροπή του προέδρου». Μάλιστα, τόνισε πως οι άνθρωποι της κυβέρνησης συμμετείχαν «σε όλες τις συναντήσεις για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος». 

Ο κ. Ροντρίγκες υποστήριξε πως το πραξικόπημα αυτό «σχεδιαζόταν με τη συμμετοχή στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων», ενώ ως χρόνο εκδήλωσής του προσδιόρισε την περασμένη Κυριακή προς Δευτέρα. 

Ο Βενεζουελάνος υπουργός κατηγόρησε την Κολομβία, τη Χιλή και τις ΗΠΑ πως βρίσκονταν πίσω από τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος.

«Μέχρι πότε; Ιβάν Ντούκε! (...) Φτάνει πια να σχεδιάζετε στρατιωτικά πραξικοπήματα, τη δολοφονία του προέδρου», είπε ο κ. Ροντρίγκες, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κολομβίας.