Αποχώρηση δημοφιλούς υπουργού από την κυβέρνηση Μακρόν

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, 10:19
-A +A
Αποχώρηση δημοφιλούς υπουργού από την κυβέρνηση Μακρόν

Την αποχώρησή του από την κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας Νικολά Ιλό, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς ο Ιλό της οποίας ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου.

"Παίρνω την απόφαση να αποχωρήσω από την κυβέρνηση", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ο Ιλό, αφότου παραδέχτηκε ότι αισθανόταν "ολομόναχος στον χειρισμό" των περιβαλλοντικών προκλήσεων στους κόλπους της κυβέρνησης.

Ο Ιλό επικαλέστηκε την απογοήτευσή του για την έλλειψη προόδου στην κυβερνητική πολιτική για το κλίμα και άλλους περιβαλλοντικούς στόχους. Δήλωσε ότι έλαβε την απόφαση αυτή χθες βράδυ μετά τη "συσσώρευση απογοητεύσεων" για την ανεπάρκεια των ενεργειών σε σχέση με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλων περιβαλλοντικών απειλών και με την προστασία της βιοποικιλότητας.

Ο 63χρονος πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής και πράσινος ακτιβιστής δήλωσε ότι δεν είχε ενημερώσει τον πρόεδρο Μακρόν για την απόφασή του να παραιτηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα