Απειλεί με κλείσιμο το Twitter o Τραμπ!

Απειλεί με κλείσιμο το Twitter o Τραμπ!

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε απειλές περί ελέγχου, ακόμη και «λουκέτου» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφότου το Twitter πρόσθεσε σε δύο αναρτήσεις του επισήμανση ότι είναι παραπλανητικές, προτρέποντας τους αναγνώστες να ενημερωθούν για τα γεγονότα.

Ο Τραμπ κατηγόρησε γενικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πολιτικές προκαταλήψεις. «Ρεπουμπλικανοί, καταλάβετε ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν να σιγήσουν εντελώς τις συντηρητικές φωνές. Θα τα ελέγξουμε ή θα τα κλείσουμε, προτού επιτρέψουμε να ξανασυμβεί. Ξεκαθαρίστε την πράξη σας τώρα!».

Ήταν η δεύτερη φορά σε λίγες ώρες που ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον του Twitter. Αρχικά υποστήριξε με αναρτήσεις του ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την "ελευθερία του λόγου", κάτι που "εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!".

Σημειώνεται ότι ο οργανισμός στο πλαίσιο της λεγόμενης διαδικασίας "fact checking" δηλαδή της προσπάθειας να μην διαδίδονται ψευδείς ειδήσεις με σκοπό την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα, τοποθέτησε μια ειδοποίηση στην ανάρτηση του Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στην οποία ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι "ουσιαστικά χαλκευμένες" και θα έχουν αποτέλεσμα "εκλογική νοθεία".

Η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, οδηγεί τους αναγνώστες σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τα όσα υποστηρίζει ο Τραμπ. 

Είναι η πρώτη φορά που ηγέτης κράτους «τσεκάρεται» από το Τwitter, για ποστάρισμά του, για το οποίο εξηγούν γιατί δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί του.

Διαβάστε ακόμα:

- «Πόλεμος» του Τραμπ με το αγαπημένο του Twitter