Αμετανόητος ο Κάμινγκς για τις πράξεις του - «Έπραξα σωστά» υποστηρίζει

Αμετανόητος ο Κάμινγκς για τις πράξεις του - «Έπραξα σωστά» υποστηρίζει

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς ο αμφιλεγόμενος σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον υπερασπίστηκε σε συνέντευξη Τύπου το γεγονός ότι έσπασε την καραντίνα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Κάμινγκς τόνισε ότι ταξίδεψε προκειμένου να δει την οικογένειά του, χωρίς να το γνωρίζει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Πρόσθεσε επίσης ότι έκανε αυτό που ήταν σωστό και κινήθηκε από ανάγκη να δει την οικογένεια του εν μέσω μιας κρίσιμης περίστασης. «Κινήθηκα εντός του πνεύματος της απαγόρευσης» ανέφερε ο Κάμινγκς του οποίου την παραίτηση ζητούν μέλη της κυβερνώσας παράταξης των Συντηρητικών, επιστήμονες, μερίδα του Τύπου και η αντιπολίτευση. 

Ο Τζόνσον βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μετά την αποκάλυψη ότι ο Καμινγκς έσπασε την καραντίνα για ταξιδέψει στο Ντάραμ, βόρεια του Λονδίνου. Πρόσθεσε ότι οδήγησε για πάνω από 400 χιλιόμετρα, μέχρι την απομονωμένη αγροικία που βρίσκεται στο αγρόκτημα του πατέρα του στο Ντέραμ, επειδή, υποστήριξε, δεν είχε κάποια εναλλακτική λύση για το ποιος θα φρόντιζε τον γιο του στην περίπτωση που αρρώσταιναν τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του.

Σημειώνεται ότι χθες ο πρωθυπουργός παρείχε πλήρη κάλυψη στον σύμβουλό του, δηλώνοντας ότι είναι κατανοητές οι ενέργειές του. «Νομίζω ότι οποιοσδήποτε πατέρας, οποιοσδήποτε γονέας μπορεί να καταλάβει ειλικρινά τι έκανε ο Κάμινγκς, και εγώ σίγουρα το καταλαβαίνω.»

Φωτο: AP