Ακόμη και αν κάποιοι αρρωστήσουν βαριά, η οικονομία πρέπει να ξανανοίξει!
Ντ. Τραμπ

Ακόμη και αν κάποιοι αρρωστήσουν βαριά, η οικονομία πρέπει να ξανανοίξει!

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο παραγωγής μασκών, ότι οι θάνατοι είναι αναπόφευκτοι παρόλα αυτά η οικονομία θα πρέπει να ανοίξει ξανά.

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μείνουν κλειστές για τα επόμενα πέντε χρόνια» είπε ο Τραμπ κατά την επίσκεψη στο εργοστάσιο της Honeywell στην Αριζόνα. «Θα αρρωστήσουν κάποιοι άνθρωποι; Ναι, θα πεθάνουν κάποιοι από αυτούς; Ναι. Ωστόσο η χώρα πρέπει να επιστρέψει», πρόσθεσε ενώ οι νεκροί από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 70.000.

Οι δηλώσεις του Τραμπ έρχομαι στη σκιά της αποκάλυψης της εφημερίδας New York Times ότι οι θάνατοι θα αυξηθούν έως και στις 3.000 ημερησίως την 1η Ιουνίου σύμφωνα με πρόβλεψη ομοσπονδιακής υπηρεσίας.

Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών το οποίο σημειώνει ότι  τα κρούσματα του κορονοϊού και οι θάνατοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται σταθερά κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, φτάνοντας πιθανώς τους 3.000 θανάτους ημερησίως την 1η Ιουνίου, αριθμό σχεδόν διπλάσιο από τους περίπου 1.750 νεκρούς σε ημερήσια βάση των τελευταίων ημερών.

Με φόντο τα παραπάνω, ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται για τη σταδιακή κατάργηση της ομάδας κρούσης για την αντιμετώπιση του ιού. 

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ των New York Times ότι στον Λευκό Οίκο γίνονται συνομιλίες για σταδιακή κατάργηση της ομάδας κρούσης για τον κορονοϊό και μεταφορά του συντονισμού για την αντιμετώπιση της επιδημίας στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

"Κάνουμε συζητήσεις για αυτό και για τη στιγμή που θα είναι κατάλληλη ώστε να ολοκληρώσει το έργο της η ομάδα κρούσης και οι προσπάθειες να συνεχιστούν σε επίπεδο υπηρεσιών", δήλωσε ο Πενς σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να συμβεί στις αρχές Ιουνίου.