Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, 21:30

-A +A

Άγκυρα: Για εξηγήσεις εκλήθη ο Γάλλος Πρέσβης λόγω ψηφίσματος υπέρ των Κούρδων

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, 21:30
Άγκυρα: Για εξηγήσεις εκλήθη ο Γάλλος Πρέσβης λόγω ψηφίσματος υπέρ των Κούρδων
-A +A

Ο Πρεσβευτής της Γαλλίας εκλήθη σήμερα για εξηγήσεις στην Άγκυρα και προκειμένου να του επιδοθεί έγγραφη διαμαρτυρία για την υιοθέτηση από το γαλλικό κοινοβούλιο, ενός ψηφίσματος το οποίο επικρίνει τη στρατιωτική τουρκική επιχείρηση κατά των Κούρδων της Συρίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Άγκυρα εξέφρασε τη διαμαρτυρία της στον Γάλλο πρεσβευτή, ενώ προηγουμένως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε «κατηγορηματικά» απορρίψει τις αποφάσεις που έλαβε η Γερουσία και η Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας αναφορικά με την στρατιωτική επιχείρηση των Τούρκων στην βορειοανατολική Συρία.

Την Τετάρτη η Εθνοσυνέλευση ομοφώνως υιοθέτησε ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα μέσω του οποίου καταδικάζεται η τουρκική επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» που διεξάγεται στη βορειοανατολική Συρία. Στο ψήφισμα αυτό εκφράζεται παράλληλα και η υποστήριξη της Εθνοσυνέλευσης στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες ως επί το πλείστον απαρτίζονται από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), δηλαδή την κουρδική πολιτοφυλακή, η οποία όμως από την Άγκυρα χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική οργάνωση» και παρακλάδι του PKK. 

Εξάλλου, παρόμοιο ψήφισμα είχε εγκριθεί την περασμένη εβδομάδα και από την Γερουσία.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα