RIA: Στη Μόσχα την Παρασκευή η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας

RIA: Στη Μόσχα την Παρασκευή η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας

Ταξίδι στην Ρωσία θα πραγματοποιήσει η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντελσί Ροντρίγκεζ προκειμένου να έχει τετ-α-τετ με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. 

Το ταξίδι της Ροντρίγκεζ έρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο όπου το πολιτικά απομονωμένο καθεστώς του Καράκας προσβλέπει στη Μόσχα για βοήθεια η οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Πριν λίγες μέρες άλλωστε, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει να μετακινούν δυνάμεις στο Πουέρτο Ρίκο και στην Κολομβία και ότι ετοιμάζουν εισβολή στη Βενεζουέλα. «Επιδεικνύοντας αλαζονεία προς τον λαό της Βενεζουέλας, οι ΗΠΑ προετοιμάζουν στρατιωτική παρέμβαση σε μια ανεξάρτητη χώρα» τόνισε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρουσέφ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει καλέσει  κατ'' επανάληψη τη διεθνή κοινότητα να απέχει από την όποια "καταστροφική" ανάμειξη, στη Βενεζουέλα. Παράλληλα στον ίδιο και αυστηρότερο τόνο κινούνται και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμιτρι Πεσκόφ, του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του εκπροσώπου της χώρας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια.

AP Photo