Το φημολογούμενο επερχόμενο tablet, το οποίο αναμένεται στις 7 Μαΐου, φέρεται να τροφοδοτείται από ένα ολοκαίνουργιο τσιπ M4 που είναι βελτιστοποιημένο για την υποστήριξη χαρακτηριστικών AI. 
Θα είναι το iPad Pro η πρώτη συσκευή Gen AI της Apple;
Shutterstock
Shutterstock

Θα είναι το iPad Pro η πρώτη συσκευή Gen AI της Apple;

Το φημολογούμενο επερχόμενο tablet, το οποίο αναμένεται στις 7 Μαΐου, φέρεται να τροφοδοτείται από ένα ολοκαίνουργιο τσιπ M4 που είναι βελτιστοποιημένο για την υποστήριξη χαρακτηριστικών AI. 

Το πρώτο βήμα της στη Δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη (GenAI) φαίνεται να κάνει η Apple με την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου νέου iPad Pro. Το φημολογούμενο επερχόμενο tablet, το οποίο αναμένεται στις 7 Μαΐου, φέρεται να τροφοδοτείται από ένα ολοκαίνουργιο τσιπ M4 που είναι βελτιστοποιημένο για την υποστήριξη χαρακτηριστικών AI. 

Την πληροφορία μετέδωσε ο Μαρκ Γκούρμαν στο Bloomberg, ο οποίος ισχυρίζεται ότι στην εκδήλωση «Let Loose» της Apple στις 7 Μαΐου, θα παρουσιαστούν ένα νέο iPad Pro και iPad Air, καθώς και αξεσουάρ, όπως ένα νέο Magic Keyboard και ένα Apple Pencil. 

Σύμφωνα με τον Γκούρμαν, το νέο iPad Pro θα είναι η πρώτη συσκευή της Apple με δυνατότητα Δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης, χάρη σε ένα νέο, ισχυρότερο τσιπ M4 που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και διαθέτει ένα βελτιωμένο Neural Engine. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, το νέο iPad θα παραλείψει το πυρίτιο M3 της Apple, το οποίο χρησιμοποιείται στα τελευταία και πιο ισχυρά μοντέλα MacBook Pro, MacBook Air και iMac.

Το τσιπ M4 με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη θα αυξήσει σημαντικά την υπολογιστική ισχύ του νέου tablet σε σύγκριση με το τρέχον iPad Pro, το οποίο χρησιμοποιεί το παλαιότερο τσιπ M2.

Ο Γκούρμαν ισχυρίζεται επίσης, ότι η έμφαση στην AI δεν είναι η μόνη αξιοσημείωτη αναβάθμιση των iPad, καθώς το iPad Pro «θα μπορούσε να διαθέτει μια αναβαθμισμένη οθόνη OLED, παρόμοια με αυτές των μοντέλων iPhone από το iPhone X, πιο ευκρινής, με καλύτερη ακρίβεια χρωμάτων και πιο εύκολη στη χρήση σε έντονη ηλιοφάνεια. Ο Γκούρμαν εικάζει επίσης, ότι η Apple θα ανακοινώσει ένα νέο iPad Air 12,9 ιντσών. 

Αν και η Apple δεν είναι η πρώτη εταιρεία τεχνολογίας που στρέφεται στη Δημιουργική AI. Όπως φαίνεται από τη σειρά Google Pixel 8 και τη σειρά Samsung Galaxy S24, θα μπορούσε να εφαρμόσει την τεχνολογία AI με έναν νέο, μοναδικό ή ενδιαφέροντα τρόπο.

Για παράδειγμα, ο Γκούρμαν εικάζει ότι η Apple σκοπεύει να ενσωματώσει περισσότερη AI σε εφαρμογές για να κάνει πράγματα όπως η αυτόματη συγγραφή κειμένου και η περίληψη άρθρων στο Safari. 

Είναι πιθανό επίσης, οι ταπετσαρίες να δημιουργούνται με AI και εργαλεία χειρισμού εικόνων παρόμοια με το Magic Eraser του Google Pixel. «Αυτές οι λειτουργίες θα χρησιμοποιούν το εσωτερικό μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της Apple αποκλειστικά για αυτές που ονομάζεται Ajax και το οποίο η Apple πιστεύει ότι είναι πιο ισχυρό από το ChatGPT».