Δε λέω να ζητήσουν συγγνώμη από αυτούς που, δειλά—δειλά στην αρχή, πιο θαρραλέα στη συνέχεια, εξέφραζαν τις αμφιβολίες τους για την ύπαρξη παράνομου εύφλεκτου υλικού στην επιβατική αμαξοστοιχία. Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από όλους αυτούς που εξαπάτησαν με ψεύδη, καθώς γνώριζαν από τον Φεβρουάριο του 2024 πως στη δικογραφία υπήρχαν και τα 3 βίντεο και όλα τα σχετικά στοιχεία που αποδομούσαν το αφήγημά τους. Προφανώς και δε θα το κάνουν, διότι οι κάθε μορφής απατεώνες είναι κυνικοί και ανάλγητοι.
Χθες το κτύπημα για τους xyliolistas ήταν διπλό και συντριπτικό. Δεν ήταν μόνον το πολυαναμενόμενο πόρισμα του ΕΜΠ στο οποίο είχαν εναποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες. Ήρθε και το πόρισμα του κ. Πέτρου Τσακιρίδη, καθηγητή στη σχολή Μεταλλουργών—Μεταλλειολόγων του ΕΜΠ, το οποίο αποφαίνεται πως το πιλοτήριο της επιβατικής αμαξοστοιχίας δεν εμφανίζει στοιχεία καύσης και οι παραμορφώσεις του οφείλονται στη σφοδρή σύγκρουση. Πολύ βασικό πόρισμα και αυτό το οποίο, μαζί με του κ. Καρώνη, βάζει τέλος σε μια απάτη που κρατά κοντά στα δύο χρόνια. Τότε που οι νεκροί δεν ήταν μόνον 57, αλλά και άλλοι 53 και τότε που είχαν χαθεί 3 βαγόνια.
Με την πλήρη και τεκμηριωμένη κατάρρευση της θεωρίας του ξυλολίου, καταρρέει και ο μύθος της συγκάλυψης. Να το επαναλάβω για πολλοστή φορά: αν δεν υπάρχει παράνομο φορτίο, δεν υπάρχει και ο λαθρέμπορος τον οποίον γνώριζε από την πρώτη στιγμή ο Μητσοτάκης και ήθελε να τον καλύψει. Άρα τέρμα και όλη η πολιτική σπέκουλα των πολιτικών απατεώνων και των ανόητων συνοδοιπόρων τους. Μαζί τους στον Καιάδα και τα γνωστά γιουσουφάκια της δημοσιογραφίας που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην παραπληροφόρηση των πολιτών.
Το ερώτημα είναι τώρα, τι θα γίνει με όλους αυτούς τους ντεμέκ πραγματογνώμονες που, κάνοντας σχέδια επί της οθόνης, αφιόνιζαν ένα κοινό που όντως είχε συγκινηθεί από μια τραγωδία. Διότι δε θα πρέπει να το ξεχνάμε: όλοι αυτοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν μια υπαρκτή τραγωδία, να της προσδώσουν πολιτικές διαστάσεις για να ανατρέψουν μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μίλησε για 50.000 ψεύτικους διαδικτυακούς λογαριασμούς που ενεργοποιήθηκαν από το εξωτερικό για να στηρίξουν το «δεν έχω οξυγόνο».
Σήμερα, ανατρέχοντας στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου—Φεβρουαρίου 2025, με πιο καθαρό μυαλό και με την άνεση των πρόσφατων εξελίξεων, μπορούμε να δούμε πώς στήθηκε η μεγάλη πολιτική συνωμοσία για να πέσει ο Μητσοτάκης. Πόσοι πολλοί συνέπραξαν σε αυτό το καλοσχεδιασμένο εγχείρημα, αλλά πώς όλο αυτό κατέρρευσε διότι πολύ λίγοι άνθρωποι μπήκαν μπροστά και πάλεψαν για να ξεσκεπαστεί η απάτη. Και το σπίτι μας, το Liberal. Gr, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.
Το πολιτικό «δια ταύτα» της αποκάλυψης των πολιτικών απατεώνων θα το δούμε στη συνέχεια. Τα δύο πλήγματα που δέχθηκαν χθες από τους δύο καθηγητές του ΕΜΠ ήταν συντριπτικά και αν έχουν το παραμικρό ίχνος τσίπας, τουλάχιστον ας μην προκαλούν!