Κακώς οι εξηγήσεις για την τραγωδία των Τεμπών δεν δόθηκαν εγκαίρως!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση καθυστερεί να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες. Κυριεύεται συνήθως από έναν φόβο, έναν δισταγμό και μαζί από αμηχανία να χειριστεί τα δύσκολα και εξαιρετικά ευαίσθητα ζητήματα. Συνέβη αυτό τον καιρό στο βαρύ θέμα της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Δεν δόθηκαν εγκαίρως οι απαραίτητες εξηγήσεις και έτσι βρήκαν χώρο να κυριαρχήσουν τα «τέρατα» του ψεύδους και της συνωμοσιολογίας.

Δυστυχώς δεν έγινε μάθημα η βεβαιότητα από την περίοδο του κορονοϊού. Οφείλει η Κυβέρνηση να αναθέτει σε ειδικούς να απαντούν ακόμη και στην πλέον υπερβολική, ακραία ανοησία. Αλίμονο εάν υποτιμάται η βλακεία. Είναι σίγουρο ότι στο τέλος να βγει νικήτρια, καθώς η δύναμη της έγκειται στην ταχεία εξάπλωση της.

Χρειάστηκε να επέμβει ο Άδωνις Γεωργιάδης για να απαντηθούν ισχυρισμοί οι οποίοι έχουν καταστεί βεβαιότητες από την αντιπολιτευτική προπαγάνδα. Αφέθηκε ανεξέλεγκτη λόγω της κυβερνητικής αδράνειας και πιθανώς της προσήλωσης που επέδειξε προσφάτως στο νόμο περί του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Δύο μεγάλες και προφανώς επικίνδυνες όχι μόνο για την Κυβέρνηση, αλλά κυρίως για το πολιτικό σύστημα, αντιλήψεις διαμορφώθηκαν το τελευταίο δίμηνο. Η χυδαία προπαγάνδα των ακραίων πολιτικών φορέων Αριστεράς και Δεξιάς επιχειρεί μέσω της κοινωνικής δικτύωσης και των παραδοσιακών Μέσων ενημέρωσης να διαμορφώσει στην κοινή γνώμη την πεποίθηση ότι ο Μητσοτάκης ηγείται κυβέρνησης «δολοφόνων» και χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη και το Κοινοβούλιο για να «συγκαλύψει» τη σιδηροδρομική τραγωδία.

Όσο η προσοχή του Μαξίμου ήταν στραμμένη στις προτεραιότητες που εκείνο είχε θέσει, βρισκόταν σε εξέλιξη καταιγισμός ψεμάτων ικανός να «αποτρελάνει» την κοινωνία. Αντίστοιχη προσπάθεια διοχετεύτηκε μέσω του μηχανισμού των ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και στο Ευρωκοινοβούλιο με το ψήφισμα εναντίον της Ελλάδας. Ότι δηλαδή το «ανύπαρκτο» Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα θα αποτρέψει να αποδοθεί Δικαιοσύνη στο «έγκλημα» των Τεμπών, όπως χαρακτηρίζουν το δυστύχημα.

Χρονίως πάγια τακτική της Αριστεράς να οικειοποιείται και να πολιτικοποιεί ακόμη και νεκρούς για πολιτική εκμετάλλευση. Δεν ντράπηκαν να απλώσουν πανό για τα θύματα των Τεμπών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, να τυπώσουν κονκάρδα, να γράψουν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Κι όμως με απόλυτη συνείδηση κάνουν πολιτικό μάρκετινγκ με τον πόνο της απώλειας. Σιχαμερό και βδελυρό κι όμως γεγονός…

Η Κυβέρνηση βρέθηκε άλλη μια φορά απροετοίμαστη, φοβική και ανήμπορη να αναχαιτίσει τη στρέβλωση της πραγματικότητας. Κατελήφθη από τη συνήθη αμηχανία της. Σε δύο φάσεις έδρασαν πυροσβεστικά οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης. Η καθ’ όλα σαφής και λιτή δήλωση του υπουργού Επικρατείας για το τι συμβολίζει το Μνημείο όλων των Ελλήνων μπροστά από το Κοινοβούλιο δεν άφησε περιθώρια για λοιπές ερμηνείες. Στη συνέχεια ήρθε ο πληθωρικός αλλά απολύτως επεξηγηματικός λόγος του υπουργού Υγείας σε απάντηση για όλα τα ψέματα που διαδίδει ο ακραίος αριστεροδεξιός λαϊκισμός.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλυψε όλο το εύρος των παραμέτρων της τραγωδίας. Από τη σύμβαση του ΟΣΕ «717» για το έργο φωτοσήμανσης και τηλεδιοίκησης και την ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του τότε υπουργού Κ. Καραμανλή έως την αλλαγή του Nόμου περί ευθύνης υπουργών για την οποία συγκεντρώνονται υπογραφές πολιτών, από την καταγγελία για το υποτιθέμενο «μπάζωμα» του πεδίου όπου έγινε η σύγκρουση και υπήρξε η έκρηξη έως τα πιθανά ύποπτα φορτία εύφλεκτων υλών που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία μέχρι την παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας στην οποία υπέπεσε ο σταθμάρχης Λάρισας, οι υπουργικές εξηγήσεις δόθηκαν λεπτομερώς.

Σαν η κοινωνία να τις περίμενε από καιρό. Η Κυβέρνηση καθυστέρησε κάκιστα. Δεν μπορεί ένας μηχανισμός απαιτητικός να μην έχει αρμοδίους εκπαιδευμένους στις δύσκολες αποστολές ενημέρωσης των πολιτών.

Φάνηκε τα τελευταία πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ ότι ένα πρόσωπο με αντοχές για τη δύσκολη δουλειά είναι ο Αδ. Γεωργιάδης. Κι αν έχει ακούσει πολλάκις ότι υπερβάλλει με τις εμφανίσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, κι αν έχει δεχτεί «κίτρινες» κάρτες παύσης, αλλά δεν δείχνουν τα ιδρώνουν τα αυτιά του! Η ενημέρωση του λειτούργησε κατευναστικά.

Ας είναι η τελευταία φορά που η Κυβέρνηση παρουσιάστηκε άβουλη. Δεν της αξίζει αυτή η ευτυχώς παροδική κατάσταση. Μπροστά σε μια τέτοια αντιπολίτευση…