Φωτογραφία και Ρεμπώ στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
Έκθεση

Φωτογραφία και Ρεμπώ στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Αυτοπροσωπογραφίες συνθέτουν κατά κύριο λόγο την ατομική έκθεση φωτογραφία «Je est une autre» της Φωτεινής Ζαγλάρα, μία συλλογή έργων η οποία ξεκίνησε το 2018 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. 

«Η κάθε ανθρωποκεντρική φωτογραφία αφηγείται μια ιστορία, αποκαλύπτοντας τις διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας, την υποκειμενική ταυτότητα, του ατόμου» σημειώνει η φωτογράφος Φωτεινή Ζαγλάρα, η οποία διακρίθηκε στα Sony World Photography Awards 2022. 

Όπως διευκρινίζει, «η ιδέα του project ταυτίζεται με τη συντακτική παραδοξότητα της περίφημης φράσης του Αρθούρου Ρεμπώ, Je est un autre/ Εγώ είναι ένας άλλος, καθώς μέσα από την ενδοσκόπηση καταφέρνουμε να ''αντικειμενοποιήσουμε'' τον εαυτό μας, βιώνοντας το ''είναι'' μας σαν κάτι αποκομμένο από εμάς. […] Η έντονη παρουσία του σκηνοθετικού στοιχείου σε συνδυασμό με τη χρήση δημιουργικών props, make up, και vintage ένδυσης, ενισχύουν την αφήγηση και τη δραματικότητα των εικόνων», καταλήγει.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2023 και σε συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου και του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 3 Σεπτεμβρίου (ώρα 12:00), η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 Οκτωβρίου.Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τρίτης, μεταξύ 10:00 και 18:00 

ΠΙΟΠ | Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, 200 16 Στυμφαλία Κορινθίας, Τ: 27470 22296 | www.piop.gr

Κεντρική φωτ.: Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, πηγή φωτ.: ΠΙΟΠ