Δημοσιεύθηκε άγνωστη ιστορία του Τρούμαν Καπότε από τις αρχές της δεκαετίας του 1950
Facebook/ Follies Of God
Facebook/ Follies Of God

Δημοσιεύθηκε άγνωστη ιστορία του Τρούμαν Καπότε από τις αρχές της δεκαετίας του 1950

Ανολοκλήρωτα και αδημοσίευτα έργα άφησε ο Αμερικανός συγγραφέας, Τρούμαν Καπότε (1924-1984). Μία από τις άγνωστες ιστορίες του, γραμμένη με μολύβι που βρέθηκε μέσα σε σημειωματάριο, δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο λογοτεχνικό περιοδικό «The Strand». Επικαλούμενο το ΑΡ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι την ιστορία εντόπισε ο υπεύθυνος σύνταξης του περιοδικού, Άντριου Γκάλι, στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ μέσα σε ένα παλιό σημειωματάριο.

Η ημιτελής ιστορία φέρει τον τίτλο «Another Day In Paradise» γράφτηκε από τον συγγραφέα όταν ζούσε στη Σικελία, τη δεκαετία του 1950. Πρόκειται για μια ιστορία απογοήτευσης και παγίδευσης, που είχε δημοσιευθεί στο νέο τεύχος του περιοδικού «The Strand» – σε αυτό το περιοδικό είχαν εκδοθεί σπάνια έργα των Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Τζον Στάινμπεκ και πολλών άλλων.

Τρούμαν Καπότε

Ο Τρούμαν Καπότε ήταν 20 ετών και ανερχόμενο αστέρι όταν μετακόμισε από την πόλη της Νέας Υόρκης στην Ταορμίνα της Σικελίας το 1950 και εγκαταστάθηκε στη βίλα Fontana Vecchia, ιδιοκτησίας του συγγραφέα Ντ. Χ. Λόρενς.

Αμερικανός συγγραφέας, γνωστός κυρίως για τη νουβέλα «Πρόγευμα στο Τίφανις» (1958) και το μυθιστόρημα «Εν Ψυχρώ» (1966), ο Τρούμαν Καπότε θεωρείται ένας από τους σημαντικούς συγγραφείς του 20ού αιώνα, ο οποίος απέκτησε μεγάλη φήμη στη διάρκεια της ζωής του, τόσο μέσα από το έργο του όσο και μέσα από την κοινωνική του ζωή.