Δεύτερη συμφωνία του Μάλερ με την μπαγκέτα του Έσενμπαχ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δεύτερη συμφωνία του Μάλερ με την μπαγκέτα του Έσενμπαχ

Υπαρξιακός σπαραγμός που αποθεώνει την ανθρώπινη ευαλωτότητα, η «Δεύτερη Συμφωνία» του Γκούσταβ Μάλερ θα ηχήσει στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 11 Απριλίου (20:30), οπότε και επί σκηνής η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα ερμηνεύσει υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού, Κρίστοφ Έσενμπαχ.

Κυρίαρχη όλων η Αγάπη. «Τι είναι ζωή και τι θάνατος; Υπάρχουμε μετά τον θάνατο; Είναι όλα αυτά ένα μπερδεμένο όνειρο ή ζωή και θάνατος έχουν νόημα;», γράφει ο  Μάλερ ο οποίος ως απάντηση στους αιώνιους αυτούς προβληματισμούς δημιουργεί έναν ιδανικό κόσμο που ξεπερνά την ανθρώπινη θνητότητα.

Στη συναυλία, ερμηνεύουν η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου και η μεσόφωνος Νεφέλη Κωτσέλη. Συμμετέχουν, η Χορωδία της ΕΡΤ και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την  υποστήριξη της δράσης της Greenpeace. «Μπορεί να αναρωτιέστε, τι κοινό έχουν η Greenpeace και η Δεύτερη Συμφωνία του Μάλερ. Πολλά, στην πραγματικότητα. Ο Μάλερ, ονόμασε τη Συμφωνία ''της Αναστάσεως'' και πράγματι, μουσική και φιλοσοφία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, καθώς μιλούν για τον αέναο κύκλο της ζωής και του θανάτου. 

Η Greenpeace, οργανισμός που δραστηριοποιείται διεθνώς από το 1971 και στην Ελλάδα από το 1991, έχει ως αποστολή της τη διεξαγωγή ερευνών σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα, την ευαισθητοποίηση και την προσφορά βιώσιμων λύσεων σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω ειρηνικών δράσεων και της δύναμης των πολιτών. Αυτή η αποστολή και η συνειδητοποίηση που προκύπτει από τις εκστρατείες της αγγίζουν όλες τις πτυχές της ζωής. Έτσι, η συσχέτιση με την κλασική μουσική αποτελεί ένα φυσικό επακόλουθο αλληλένδετων ενδιαφερόντων και στόχων.

Ο διεθνούς φήμης φλαουτίστας Στάθης Καραπάνος έχει ασπαστεί τις αρχές για τις οποίες είναι γνωστή η Greenpeace εδώ και χρόνια και ως αρχή της καλλιτεχνικής του συνεργασίας με την Greenpeace Ελλάδας επιμελήθηκε το πρόγραμμα της συναυλίας», σημειώνουν οι συντελεστές.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 210 7282333

Κεντρική φωτ.: Κρίστοφ Έσενμπαχ. Πηγή φωτ.: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών