Ζ. Μακρή από Χανιά: Οι σχολικές υποδομές στο επίκεντρο συνάντησής της με τοπικούς παράγοντες
Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης
Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης

Ζ. Μακρή από Χανιά: Οι σχολικές υποδομές στο επίκεντρο συνάντησής της με τοπικούς παράγοντες

Η κατάσταση στις υπάρχουσες σχολικές υποδομές στα Χανιά καθώς και τα διαδικαστικά ζητήματα για την προετοιμασία ίδρυσης Πειραματικού Λυκείου στην πόλη είναι μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττας Μακρή.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν με το πέρας της συνάντησης, ο δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι η διαδικασία για την έναρξη λειτουργίας του Πειραματικού Λυκείου «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς και με τη νέα σχολική χρονιά, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα στεγάσει τους πρώτους μαθητές. Η υφυπουργός επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία και συνεννόηση που υπάρχει μεταξύ Υπουργείου – Δήμου και υπογράμμισε πως «με πολλή χαρά πληροφορήθηκα ότι, όπως είχαμε συμφωνήσει, έτσι ακριβώς προχωράει το χρονοδιάγραμμα και οι ενέργειες για την ίδρυση του πρώτου Πειραματικού Λυκείου Χανίων, έγκαιρα και έγκυρα».

Κατόπιν, κατά τη συνάντηση της Ζέττας Μακρή με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τέθηκε το θέμα του επιπέδου των υφιστάμενων σχολικών υποδομών. Τέθηκαν, επίσης ζητήματα, χρηματοδότησης που αφορούν στον εκσυγχρονισμό τους με σύγχρονα εποπτικά μέσα, καθώς και οι ανάγκες στήριξης των προσπαθειών των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών – κυρίως – αλλά και των γονέων, δράσεις, που χαρακτηρίζονται απαραίτητες για την αναβάθμιση της παιδείας στα Χανιά, σε όλα τα επίπεδα.