Υπ. Υγείας: Επιπλέον οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές για ακριτικά νησιά
Eurokinissi
Eurokinissi

Υπ. Υγείας: Επιπλέον οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές για ακριτικά νησιά

Το ζήτημα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων στα ακριτικά νησιά προσπαθεί να επιλύσει το Υπουργείο Υγείας, παρέχοντας επιπλέον κίνητρα 1.800 ευρώ το μήνα σε κάθε γιατρό και 1.200 σε κάθε νοσηλευτή.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του γνωστοποιεί ότι «στο νοσοκομείο της Κω υπηρετούν 179 εργαζόμενοι εκ των οποίων 35 γιατροί και 79 νοσηλευτές. Ειδικά για την έλλειψη παθολόγων έχει γίνει μετακίνηση από άλλη νοσηλευτική δομή της 2ης ΥΠΕ παθολόγου που καλύπτει τις ανάγκες ενώ έχουν προκηρυχθεί και 2 θέσεις παθολόγων».

Όπως πληροφορεί οι προκηρύξεις θέσεων στο παρελθόν είχαν αποβεί άγονες, ωστόσο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο υπηρετούν και επτά γενικοί γιατροί, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Παράλληλα ειδικά για το καλοκαίρι έχει γίνει πρόσκληση για γιατρούς με επιπλέον αμοιβή 1.800 ευρώ τον μήνα πέρα του μισθού.

Το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στελέχωσης στα νησιά μας, με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη όλων των κενών των ακριτικών μας νησιών παρέχοντας επιπλέον κίνητρα 1.800 ευρώ σε κάθε γιατρό τον μήνα και 1.200 ευρώ σε κάθε νοσηλευτή πλέον των μισθών που λαμβάνουν για κάθε μετακίνηση.