Στ. Κασσελάκης: Θα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία για 20 μέρες και θα εξαγοράσει το υπόλοιπο
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στ. Κασσελάκης: Θα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία για 20 μέρες και θα εξαγοράσει το υπόλοιπο

Έτοιμος να πάει φαντάρος ετοιμάζεται ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς δεν έχει πάει στρατό, αφού ήταν μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, αλλά πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να τρέξει τη διαδικασία και να εκπληρώσει τη στρατιωτική του υποχρέωση σύντομα.

Σημειώνεται ότι καθώς έχει συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του, ο Νόμος του επιτρέπει να υπηρετήσει 20 ημέρες και τους υπόλοιπους 5 μήνες και 10 ημέρες να τους εξαγοράσει.

Όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που θα μένει μόνιμα πλέον στην Ελλάδα ο Στ. Κασσελάκης, αυτό σημαίνει ότι θα υπηρετήσει τη θητεία του για 20 ημέρες και το υπόλοιπό της θα εξαγοραστεί.

Επίσης, διαψεύδουν τη φήμη ότι θα υπηρετήσει τη θητεία του στη Ρω, καθώς, όπως σημειώνουν, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το που θα κληθεί.

Υπενθυμίζοντας ότι στην πλατφόρμα που είχε παρουσιαστεί ο Στ. Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα στράτευσης, προβάλλοντας αντιρρήσεις για την υποχρεωτική εννεάμηνη στράτευση και προτείνοντας κοινωνική θητεία. Τοποθέτηση που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή του βουλευτή Επικρατείας, ναυάρχου ε.α. και εκ των θερμοτέρων υποστηρικτών του Στ. Κασσελάκη, Ευάγγελου Αποστολάκη.