Σε εξέλιξη το ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη για την κρίση στη Μέση Ανατολή
Eurokinissi
Eurokinissi

Σε εξέλιξη το ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που συγκάλεσε εκτάκτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Στη συνεδρίαση, στην οποία μετέχει και ο υπ. Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επέστεψε επί τούτου εσπευμένα από τις ΗΠΑ, θα αξιολογηθούν οι εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά τις επιθέσεις των Χούθι, σε εμπορικά πλοία βρίσκεται και η φρεγάτα «Ύδρα», στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «EUNAVFOR ASPIDES», για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Σημειώνεται πως λόγω των εξελίξεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επέστρεψε εσπευσμένα σήμερα Κυριακή από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα.

«Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα για να συμμετάσχω στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ» δήλωσε από τις ΗΠΑ ο κ. Δένδιας.

Όπως έγινε, νωρίτερα, γνωστό από το υπουργείο, ο κ. Δένδιας δε θα παραστεί στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη.