Πώς είδαν τα πολιτικά κόμματα την εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Πώς είδαν τα πολιτικά κόμματα την εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένουν τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, εκπρόσωποι των οποίων δεν άφησαν ασχολίαστη την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Τα σχόλια επικεντρώθηκαν επί το πλείστον στον μη πολιτικό λόγο που εξέπεμψε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στις επιλογές του ως προς τα πρόσωπα που επέλεξε να είναι στο πλευρό του, όπως τους κ.κ. Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη, αφήνοντας σαφές αιχμές για το πιο θα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής του.

Για «πολιτική αντιπαράθεση» με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας πως «περιμένουμε τις θέσεις του».

«Η αντιπαράθεσή μας με τον κ. Κασσελάκη θα είναι πολιτική γι' αυτό και περιμένουμε τις θέσεις του σε όλα τα ζητήματα κι ελπίζουμε να φύγει από τη λογική της τοξικότητας και του διχαστικού λόγου που δυστυχώς για πολλά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν σας κρύβω πως η προεκλογική συμπόρευση του με τους πιο γνήσιους εκφραστές της ρητορικής μίσους και ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από τη δικαιοσύνη μας κάνει να έχουμε αμφιβολίες», υπογράμμισε.

Επίσης, συνέχισε, «στο κοινοβούλιο προτείνονται και ψηφίζονται όλες οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο κόσμος και η απουσία του κ. Κασσελάκη συνιστά ένα μεγάλο θεσμικό μειονέκτημα γι' αυτό και εμείς στη ΝΔ στο συνέδριο του 2016 ψηφίσαμε παμψηφεί ως προϋπόθεση για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος να είναι μέλος της ΚΟ», αναδεικνύοντας τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε: «...εξέλεξαν για αρχηγό τους έναν άνθρωπο που δεν έχει συμμετάσχει σε κανέναν απολύτως αγώνα της Αριστεράς, που δεν ήταν μαζί τους σε καμμία πορεία, δεν ξέρει κανέναν απολύτως από τους ήρωες τους, δεν έχει δώσει καμμία απολύτως μάχη για τις ιδέες τους».

Υπογράμμισε ότι πρόκειται για «έναν στην ουσία άνθρωπο που τους είναι παντελώς άγνωστος. Απλά είχε ωραία τηλεοπτική παρουσία, προσεγμένη εικόνα και τους έδωσε την αίσθηση, μέσα από μία τέλεια διαφημιστική εκστρατεία, ότι θα «κερδίσει τον Μητσοτάκη»…μπροστά στην ανάγκη τους να δουν ξανά κυβερνητικές καρέκλες όλα μα όλα όσα έλεγαν τόσα χρόνια πήγαν περίπατο…υπό κάποια έννοια το σημερινό αποτέλεσμα ήταν και μία τιμωρία για όσους όσους τόσα χρόνια ειρωνεύονταν καθετί εμπορικό και διάσημο ως ελαφρύ»…

Και συμπλήρωσε: «και τελικά σύντροφοι δεν ξέρω αν θα κερδίσετε ποτέ τον Μητσοτάκη (δεν το πολυβλέπω για να πω την αλήθεια) αλλά για να μιλάμε με ειλικρίνεια τα media που τόσο επικρίνετε σας πήραν τον Σύριζα μέσα από τα χέρια σας…καλή επιτυχία στο νέο σας Πρόεδρο λοιπόν…»

Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης, λέγοντας ότι «αυτό που βρήκα ενδιαφέρον ήταν ότι το θέμα συζήτησης για τον κ. Κασσελάκη δεν ήταν ο σεξουαλικός του προσανατολισμός αλλά όλα τα υπόλοιπα. Θα έλεγα καθόλου δεν απασχολεί τον κόσμο[…] Το νούμερο ένα θέμα είναι η ακρίβεια και το σουπερμάρκετ. Και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε. Και το θέμα της ισότητας στο γάμο είναι ένα θέμα που θα έρθει».

Στο ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ και στο Open, αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στο πολιτικό περιεχόμενο της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη.

«Όλα θα κριθούν επί της πολιτικής. Καλή είναι η επικοινωνία, αλλά υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Γιαννακοπούλου, ενώ ο κ. Κατρίνης σχολίασε: «Αυτό, βέβαια, δεν συνιστά ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, όπως θέλουν να το εμφανίσουν κάποιοι. Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού θα προκύψει, όταν δημιουργηθεί μια πειστική και κυρίως πλειοψηφική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, που θα δώσει ελπίδα στους πολίτες».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη διάρκεια των εκδηλώσεων του 49ου φεστιβάλ της ΚΝΕ χαρακτήρισε την εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ ως μια λογική και διαγεγραμμένη πορεία ενός πολιτικού εκφυλισμού.

«Αυτή την πορεία του πολιτικού εκφυλισμού σε θέσεις και προτάσεις, σε πολιτική και κινηματική στάση την στήριξαν, την προώθησαν, χρόνια τώρα, στο όνομα πότε του δήθεν "εκσυγχρονισμού”, πότε του "εφικτού", πότε της "κυβερνησιμότητας στο πλαίσιο του συστήματος", τα στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και αυτοί που εμφανίζονται ως θεματοφύλακες ενός δήθεν πιο αριστερού χαρακτήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια αυτή η λογική; συνέχισε, απαντώντας: «Στον εκφυλισμό, στην παρακμή, στην αγοραία πολιτική της εικόνας, στη μετατροπή σε ένα καθαρόαιμο αστικό κόμμα με τις σάπιες αξίες του ανταγωνισμού…».

Η Ελληνική Λύση, ανακοίνωσε ότι «μέχρι σήμερα, ο κ. Κασσελάκης όταν επιχείρησε να μιλήσει πολιτικά αποκάλεσε “κρατίδιο” τα Κατεχόμενα και αργότερα η “πολιτική του παρουσία” σταμάτησε στην "παρουσίαση" της προσωπικής του οικογένειας, του συζύγου και του σκύλου του. 

Διαβάστε Περισσότερα