Πολύ αργά προσπαθεί να εγκαταλείψει τη μαύρη προπαγάνδα

Πολύ αργά προσπαθεί να εγκαταλείψει τη μαύρη προπαγάνδα

Επί ΣΥΡΙΖΑ εν έτει 2017, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι ανάπηροι, οι χρονίως πάσχοντες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με περικοπές επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων. Αλλά και παράλληλα περιορισμού του αριθμού των δικαιούχων σε αυτά τα ήδη περικεκομμένα δικαιώματα. 

Επίσης, είχε καταψηφίσει τον Προσωπικό Βοηθό, την ισότιμη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, ενώ δήλωνε παρών στην τροπολογία για την Εθνική Πύλη Αναπηρίας, την Κάρτα Αναπηρίας, τα ηλεκτρονικά ΚΕΠΑ. Δεν αμέλησε να απόσχει κι από την ψήφιση της αύξησης κατά 8% των επιδομάτων των ΑΜΕΑ. 

Αλλά προχθές στην Κυψέλη ο Τσίπρας το έπαιξε «προσωπικός  βοηθός», βοηθώντας δήθεν αναπήρους σε καροτσάκια, για να τον πάρουν οι κάμερες, δηλώνοντας ότι πρέπει «να έχουν όλοι πρόσβαση στα αυτονόητα». Και χθες παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για το λαμπερό μέλλον που μας υπόσχεται, δήλωσε ότι θέλει μια χώρα «όπου ένας άνθρωπος με αναπηρία θα ζει και θα διασκεδάζει όπως κάθε άλλος άνθρωπος». Απλά τους είχε κόψε το δικαίωμα αυτό ο ίδιος!  

Είναι επί μέρους θέμα, αλλά ήταν προκλητικός ο συμβολισμός να σπρώχνει δήθεν τα καροτσάκια όταν τους είχε τσακίσει, σε σημείο να σοκάρει: Ένα κόμμα που δηλώνει αριστερό, που θεωρητικά είναι προστάτης των ευάλωτων, τους φέρθηκε πιο σκληρά από ό,τι τα άσπλαχνα κόμματα που είχαν κυβερνήσει και τα οποία κατήγγειλε. Και την ίδια αδιάφορη  σκληρότητα διατήρησε επί  Μητσοτάκη, καταψηφίζοντας ή απέχοντας στα μέτρα που ελάμβανε υπέρ τους η κυβέρνηση του τελευταίου.

Ούτε έπεισε καταγγέλλοντας το πρόσφατο, όντως απαράδεκτο γεγονός  ότι μία γυναίκα  πέθανε στην καρότα αγροτικού καθ΄ οδόν προς το νοσοκομείο. Τέτοιες μεταφορές γίνονταν και προ ΣΥΡΙΖΑ και επί ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ήταν παρόμοια περίπτωση τον Ιανουάριο του 2019 στην Κρήτη, ή ο 45χρονος που εξέπνευσε στο Κιλκίς τον Μάιο του 2017, ενώ οι φίλοι του καλούσαν μάταια ασθενοφόρο. Παρόμοιο γεγονός και τον Μάρτιο του 2018 στην Αργαλαστή με 70χρονο Βολιώτη.

Όχι, δεν ευθυνόταν ο ΣΥΡΙΖΑ γι΄ αυτά. Βρήκε διαλυμένες δομές και τις παρέδωσε εξίσου διαλυμένες. Εκείνο που πληρώνει είναι ότι  δεν υπόσχεται να τις διορθώσει, κάτι που θα προσέλκυε τη θετική γνώμη του κόσμου.  Αυτές τις διαχρονικές παθογένειες τις εκμεταλλεύεται για να τις αποδώσει μόνο  στην παρούσα κυβέρνηση. Γεγονός που του αφαιρεί αξιοπιστία, που αποτελεί και τη διαχρονική αχίλλειο πτέρνα του. Γιατί ο πολίτης έχει μνήμη, ξέρει ότι δεν είναι φαινόμενα της τελευταίας τετραετίας και θεωρεί ότι τον κοροϊδεύει.  

Παράλληλα καταγγέλλει ότι το 28,2% του λαού είναι στην επικράτεια της φτώχειας. Μα αν είναι έτσι, αν η ελληνική κοινωνία είναι σε προϊούσα φτωχοποίηση, είναι ακόμη χειρότερη η αποτυχία του. Με μια κυβέρνηση που φτωχοποιεί τον κόσμο, ο ίδιος στις εκλογές έλαβε το μισό του ποσοστού  της.

Χθες επίσης παρουσιάζοντας  το «στρατηγικό σχέδιο» για την ελληνική οικονομία υπό το σύνθημα «δίκαιη κοινωνία - ευημερία για όλους», δήλωσε: «Πέντε χρόνια μετά τη λήξη των προγραμμάτων προσαρμογής, το κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα βρίσκεται στο 59% του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2007 που ήταν στο 77%», αποδίδοντάς τα στη ΝΔ.

Αυτά ισχύουν ως απόνερα τη χρεοκοπίας και των μνημονίων (και του τρίτου δικού του). Αλλά τα λέει την ημέρα που σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ  «Η ελληνική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται δυναμικά παρά τους μετωπικούς ανέμους. Η αύξηση των επενδύσεων παρέμεινε ισχυρή το 4ο τρίμηνο του 2022 παρά το αυξανόμενο επενδυτικό κόστος και τις αυξανόμενες ελλείψεις εργατικού δυναμικού».

Παράλληλα κατά την έκθεση «Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε από τον Οκτώβριο του 2022 για να είναι κοντά στα προ πανδημίας τον Απρίλιο. Η πραγματική κατανάλωση συνέχισε να αυξάνεται το 4ο τρίμηνο του 2022 και στις αρχές του 2023, αντανακλώντας την ισχυρή αύξηση της απασχόλησης και παρά την πτώση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και την επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος». 

Δεν είναι απαραίτητο να τα πιστωθεί η κυβέρνηση αυτά. Ας πούμε ότι είναι τυχαία, ότι είναι φυσική αντανάκλαση και οφείλεται στο λεγόμενο φαινόμενο του ελατηρίου. Πάντως, διαμορφώνουν μια κατάσταση που βοηθούν την κυβέρνηση να προβάλει το θετικό της αφήγημα εν αντιθέσει με την έως τώρα μαυρίλα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι γεγονός ότι χθες, χωρίς να αποδράσει εντελώς από τη μαύρη προπαγάνδα, προσπάθησε να κάνει μια στροφή προς τη θετική αύρα των πραγμάτων. Πολύ λίγη και πολύ αργά – και πάλι ακοστολόγητη.