Παραμονές εκλογών η Ζορμπά προωθεί διορισμό στον ΟΠΙ

Παραμονές εκλογών η Ζορμπά προωθεί διορισμό στον ΟΠΙ

Σε ευθεία παράβαση του νόμου σπεύδει παραμονές εκλογών η Μυρσίνη Ζορμπά, προκειμένου να διορίσει τη νέα διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) μετά την ηχηρή παραίτηση της πρώην διευθύντριας Ειρήνης Σταματούδη, η οποία και διαλεύκανε το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ.

Σκοπός είναι να αποσιωπηθούν οι παράτυπες αλλά και ενδεχομένως παράνομες ενέργειες της διοίκησης του ΟΠΙ που είχε ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις οποίες η υπουργός Πολιτισμού κάλυψε με τη σιωπή της.

Για δε τη θέση της διευθύντριας φαίνεται να προαλείφεται πρώην επιστημονική συνεργάτιδα του νομικού τμήματος του ΟΠΙ, η οποία οδηγήθηκε σε παραίτηση λόγω πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων της και την οποία πρόσφατα προσέλαβε η Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ) με μισθό, ο οποίος ξεπερνάει κατά πολύ τα προβλεπόμενα στο ενιαίο μισθολόγιο. Το πρόσωπο αυτό προσλήφθηκε στην ΕΥΕΔ εκτός της προβλεπόμενης διαδικασίας από τον νόμο με συμβάσεις, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις (ΕΑΑΔΗΣΥ).

Ταυτόχρονα δύο σημαντικά νομοσχέδια για τα πνευματικά δικαιώματα, ένα για τα άτομα με αναπηρίες όρασης και ένα δεύτερο για τον δημόσιο δανεισμό που εκκρεμούν ήδη επί ημερών Κονιόρδου, δεν έχουν περάσει από τη Μυρσίνη Ζορμπά μέχρι σήμερα. Τα δε άτομα με αναπηρίες όρασης έχουν επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί για αυτήν την εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμα:

- Αναίδεια και θράσος από το υπουργείο Πολιτισμού