Ολ. Γεροβασίλη: «H κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται»

Ολ. Γεροβασίλη: «H κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται»

«Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Ρ/Σ «στο Κόκκινο». Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης» και σε κάθε περίπτωση είναι άλλο πράγμα η συνεννόηση και άλλο το ζήτημα της οικουμενικής.

Για το ενδεχόμενο συγκρότησης οικουμενικού σχήματος, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι το ζήτημα αυτό «ούτε προκύπτει από το πουθενά, ούτε από τις προθέσεις της κυβέρνησης», «με δεδομένο ότι υπάρχει μια κυβέρνηση με σταθερή πλειοψηφία, δύο μήνες μόλις μετά τις εκλογές».

«Κάποιοι το βάζουν και ο στόχος είναι προφανής» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «είναι ένα όνειρο, το οποίο έρχεται, επανέρχεται συχνά. Δεν έχει καταφέρει να υλοποιηθεί μέχρι σήμερα το παλιό σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης», αλλά παρόλα αυτά, κάποιοι δεν παραιτούνται από την ελπίδα. Επομένως, επί της ουσίας, το θέμα αυτό δεν υπάρχει, παρά μόνο στα μυαλά κάποιων που την ευχή τους την κάνουν πραγματικότητα».

Είναι άλλο πράγμα η συνεννόηση και άλλο το ζήτημα της οικουμενικής, επέμεινε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι «είναι δύσκολο να συνεννοηθείς με αυτούς που έχουν διαπράξει το έγκλημα. Ωστόσο, η κυβέρνηση όφειλε να ζητήσει διάλογο για μεγάλα εθνικά ζητήματα, βλέποντάς το σαν μια δυναμική κατάσταση, ανεξάρτητα της αιτίας που έφερε μέχρι εδώ τη χώρα και το λαό μας».

«Νομίζω ότι ένας διάλογος στα μεγάλα ζητήματα θα ήταν χρήσιμος, χρήσιμος για τη χώρα. Από εκεί και πέρα, δεν διαμορφώθηκαν τέτοιες συνθήκες. Αυτό αποδείχθηκε στη σύσκεψη η οποία έγινε το Σάββατο, όπου ήρθαν οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά δυστυχώς, μακριά από τις ανάγκες των καιρών, ήρθαν τορπιλίζοντας από πριν αυτή τη συζήτηση, λέγοντας ότι αρνούνται τη συναίνεση. Κανείς δεν τους κάλεσε σε συναίνεση», είπε για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και πρόσθεσε ότι «κλήθηκαν σε συνεννόηση, κλήθηκαν σε επικοινωνία, σε διάλογο», γιατί «ένας διάλογος μπορεί να φέρει συναίνεση, μπορεί και όχι». Ειδικά για την μη αποδοχή της πρότασης του πρωθυπουργού να συμμετάσχουν τα κόμματα σε διακομματική επιτροπή για το ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η πρόταση της κυβέρνησης ήταν «καθίστε σε ένα τραπέζι, να συζητήσουμε, να δούμε τους τρόπους με τους οποίους δεν θα μειωθεί η σύνταξη, δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Και να το χαράξουμε σαν εθνική «κόκκινη γραμμή», όμως οι πολιτικοί αρχηγοί «αρνήθηκαν αυτόν το διάλογο. Αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα».

Η κυβερνητική πλειοψηφία, είπε η Όλγα Γεροβασίλη, δεν απειλείται. Πρόσθεσε δε ότι «ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι κάποιον που τον έβγαλε ο λαός από την κάλπη έξω, θα τον βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ απ'' το «παράθυρο» εντός».

«Η κυβέρνηση αυτή θα προχωρήσει. Και θα προχωρήσει μέσα από συγκρούσεις. Και συγκρούσεις συμφερόντων και συγκρούσεις με πολιτικά κόμματα, τα οποία δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι η δική τους πολιτική έφερε τα πράγματα μέχρι εδώ και δεν παραιτούνται απ' αυτές τις αντιλήψεις» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπογράμμισε πως «κάθε φορά, λοιπόν, που οι συγκρούσεις αυτές γίνονται έντονες, εμφανίζεται πάλι αυτό το σενάριο και η δήθεν αποδυνάμωση της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Δεν έχει αποδειχθεί ποτέ αυτό, ούτε θα αποδειχθεί σήμερα».

Ερωτηθείσα για τον τρόπο που η κυβέρνηση επικοινωνεί την πολιτική της, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «τα Μέσα, στην πλειοψηφία τους, όχι μόνο δεν στηρίζουν θέσεις της κυβέρνησης αλλά δεν λειτουργούν και αντικειμενικά». Έφερε δε ως παράδειγμα την καταβολή 1,2 δισ. ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους αγρότες, χρήματα που αφορούν οφειλές από το 2008 και δεν είχαν καταβληθεί μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014.

«Αυτή η είδηση δεν υπάρχει, που είναι μια θετική είδηση», σχολίασε η κ. Γεροβασίλη.

Για το ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι η θέση της κυβέρνησης σε μια εβδομάδα περίπου θα βγει σε δημόσια διαβούλευση. Θα πρόκειται, όπως είπε, για μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία μπορεί και να αλλάξει σε σημεία της μέχρι την τελική κατάθεση του νομοσχεδίου αλλά θα συνιστά μια σοβαρή μεταρρύθμιση που θα αφορά όλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ