Οικονόμου: Με μυθεύματα και έωλους ισχυρισμούς δεν πλήττονται τα ελληνικά δίκαια

Οικονόμου: Με μυθεύματα και έωλους ισχυρισμούς δεν πλήττονται τα ελληνικά δίκαια

Με μυθεύματα και έωλους ισχυρισμούς δεν πλήττονται τα ελληνικά δίκαια, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της Ελλάδας, κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Όπως είπε, ενημερώνουμε διαρκώς για την τουρκική επιθετικότητα τη διεθνή κοινότητα βρίσκοντας σταθερή υποστήριξη, τονίζοντας πως δεν πανικοβαλλόμαστε αλλά και δεν εφησυχάζουμε, τονίζοντας πως δεν εμπλεκόμαστε σε λεκτικούς διαξιφισμούς με τη γείτονα. 

«Τα δικαιώματα της χώρας μας είναι αδιαμφισβήτητα... Η Ελλάδα είναι μια δύναμη ασφάλειας και δικαίου στη Μεσόγειο, που συμβάλλει στην εμπέδωση της σταθερότητας στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι στην παρούσα συγκυρία η σοβαρότητα, η εθνική ομοψυχία, η πολιτική μας σταθερότητα είναι βασικές μας προτεραιότητες.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ σχετικά με την Τουρκία και τις αντιρρήσεις που αυτή εκφράζει για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι «οι θέσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ είναι γνωστές, από εκεί και πέρα η χώρα μας θέτει σε όλους τους συμμάχους μας το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και βλέπουμε πως η καταδίκη για την τουρκική συμπεριφορά είναι ομόθυμη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έως τον Γερμανό Καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο, γεγονός, που επιβεβαιώνει πως ενισχύεται συνεχώς η απήχηση των ελληνικών θέσεων».

Για τη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας ΝΑ Ευρώπης

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η χώρα μας αναπτύσσει ηγετικό ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ως συνδιαμορφωτής των συζητήσεων που αφορούν το μέλλον της περιοχής. Ενδεικτικό του αναβαθμισμένου ρόλου της Ελλάδας, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπήρξε το γεγονός ότι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εκπροσωπήθηκαν σε ανώτατο επίπεδο έντεκα από τα δώδεκα μέλη της διαδικασίας.

Τόνισε πως είναι σημαντικό ότι στη διάρκεια της Συνόδου επιβεβαιώθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής και υιοθετήθηκε Κοινή Διακήρυξη, στην οποία καταγράφεται η δέσμευση των συμμετεχόντων στις αρχές της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, καθώς  και στις αξίες του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης.

Διορισμοί 8.500 μόνιμων εκπαιδευτικών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους 8.500 και άνω, μόνιμους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, οι οποίοι όπως είπε έρχονται σε συνέχεια των 16.200 διορισμών την τελευταία τετραετία, με στόχο να αγγίξουν τις 25.000, για την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας στη χώρα μας.

Μέτρα στήριξης 

«Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των πολιτών για να αντιμετωπίσουν την εισαγόμενη ακρίβεια», τόνισε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας το επόμενο διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στήριξης στα καύσιμα. «Η κυβέρνηση ενεργεί με βάση το συμφέρον της κοινωνίας και τις αντοχές της οικονομίας, έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν πως η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των πολιτών, ώστε να αντιμετωπίσουν την εισαγόμενη ακρίβεια, όπως το κάναμε με το ηλεκτρικό ρεύμα θα το κάνουμε και με τα καύσιμα», υπογράμμισε.

Για τη ΛΑΡΚΟ

Ερωτηθείς για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει εδώ και καιρό μια διαδικασία με σκοπό τη σωτηρία της επιχείρησης, μέσω της εύρεσης επενδυτή, προκειμένου να μη μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς αποζημίωση και δουλειά, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας πως η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.