Νέα επίθεση Κουμουτσάκου στην κυβέρνηση για το ΕΣΡ

Νέα επίθεση Κουμουτσάκου στην κυβέρνηση για το ΕΣΡ

Για “αυταρχισμό που διαταράσσει τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου” κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ με αφορμή το ΕΣΡ. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζει πως η άρση του αδιεξόδου για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται στο χέρι της κυβέρνησης.

«Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων επιβεβαιώνουν τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυταρχισμό που διαταράσσει τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου” τονίζει στην ανακοίνωσή του επισημαίνοντας πως “η Νέα Δημοκρατία, εξαρχής, ανέδειξε το θεσμικό ατόπημα της αφαίρεσης σημαντικών αρμοδιοτήτων και την εξασθένιση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου προς όφελος της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Επικρατείας.”

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο “αυτό επιβεβαιώθηκε από το νόμο για τις τηλεοπτικές συχνότητες, που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να μην διαθέτει επαρκή αρμοδιότητα και δυνατότητα, ώστε ανεξάρτητα να αποφασίζει για τις αδειοδοτήσεις.” Ο κ. Κουμουτσάκος κάνει λόγο για “αυταρχική ρύθμιση της “ενός ανδρός αρχής”, που επιτρέπει αυθαιρεσίες στον τόσο κρίσιμο για τη Δημοκρατία τομέα της Ενημέρωσης, έχει ήδη πλήξει σοβαρά την εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη” και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην τροποποίηση του προβληματικού υφιστάμενου νομικού πλαισίου, ώστε το ΕΣΡ να ανταποκριθεί στο συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο του.

“Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και του Κράτους Δικαίου” καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ