ΝΔ: Δεν θα μείνουμε μόνοι μας σε συζήτηση για το Ασφαλιστικό

ΝΔ: Δεν θα μείνουμε μόνοι μας σε συζήτηση για το Ασφαλιστικό

Του Αποστόλη Χονδρόπουλου

Με σκληρή γραμμή στο Ασφαλιστικό αναμένεται να προσέλθει το Σάββατο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών η ΝΔ, πηγές της οποίας δεν αφήνουν περιθώρια συναίνεσης, καθώς τονίζουν αφενός ότι η κυβέρνηση «έχει τεράστιες ευθύνες για το Ασφαλιστικό», ενώ επισημαίνουν αφετέρου πως εάν δεν λάβουν μέρος στη συζήτηση για το Ασφαλιστικό τα άλλα κόμματα δεν θα συμμετέχει και η ΝΔ. «Δεν έχουμε κανένα λόγο να μείνουμε μόνοι μας σε μία τέτοια συζήτηση», τόνιζαν χαρακτηριστικά την Παρασκευή το βράδυ πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι η ΝΔ θα συζητήσει μόνο το προσφυγικό και τα εθνικά θέματα.

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν εξάλλου για την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα ότι «στην αρχή μιλούσαν για συναίνεση, κατόπιν μίλησαν για διάλογο και όταν ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς μίλησε για ενημέρωση». Τονίζουν μάλιστα πως εάν ο Πρωθυπουργός απλώς ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα θέματα αυτά, δεν βλέπουν λόγο να ακολουθήσει και σύγκλιση της ΚΟ της ΝΔ. Εάν προταθεί ωστόσο η συγκρότηση Επιτροπής για το Ασφαλιστικό θεωρείται πολύ πιθανό το θέμα να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης εντός της ΚΟ του κόμματος.

Σε ότι αφορά τέλος στην Συνταγματική Αναθεώρηση πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως η ΝΔ έχει παρουσιάσει ήδη ολοκληρωμένες προτάσεις. Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είχε συγκροτηθεί κοινοβουλευτική επιτροπή της ΝΔ η οποία είχε καταλήξει στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς σε ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων και η τότε κυβέρνηση είχε επισημάνει σε όλους τους τόνους την αναγκαιότητα μίας Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι και η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι "δεν μπορούμε να μιλάμε με τον κ. Τσίπρα μόνο στα θέματα που ενδιαφέρουν εκείνον, την ώρα που καταργεί ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις", ενώ τόνισε, μιλώντας στον "Βήμα fm" πως "η ΝΔ δεν θα ψηφίζει α λα καρτ δύσκολες μεταρρυθμίσεις όταν ο κ. Τσίπρας αλώνει το κράτος και σκοτώνει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα".