Ν. Κεραμέως και Μ. Βορίδης στην Attica Green Expo: Η σημασία της κυκλικής και πράσινης οικονομίας

Ν. Κεραμέως και Μ. Βορίδης στην Attica Green Expo: Η σημασία της κυκλικής και πράσινης οικονομίας

Τη σημασία της κυκλικής οικονομίας και της πράσινης οικονομίας στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισαν η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, οι οποίοι εγκαινίασαν το Attica Green Expo, ανοίγοντας και επίσημα τις πύλες του την Τετάρτη (29/05) το μεσημέρι, στο κλειστό γήπεδο του Taekwondo στο Φάληρο.

Αμφότεροι στάθηκαν στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της έκθεσης που έγινε θεσμός, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην παρουσία του Ειδικού Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης.

Πρόκειται για την κορυφαία βιωματική έκθεση στην Ελλάδα, ένα eco meet δημοσίων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στις πράσινες τεχνολογίες και το περιβάλλον, αλλά και μια ευκαιρία για οικογένειες και παιδιά να γνωρίσουν στην πράξη έννοιες όπως η κυκλική οικονομία, η πράσινη ανάπτυξη και φυσικά η ανακύκλωση.

Πηγή Φωτογραφίας: messinialive.gr

Φέτος, τα εγκαίνια της έκθεσης ήταν αφιερωμένα στα άτομα με προβλήματα ακοής. Παιδιά από το ειδικό σχολείο βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, γνώρισαν τη μασκότ Φύλλο και παίζοντας έμαθαν για το περιβάλλον.

Σε μια λαμπερή εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, η μεγαλύτερη έκθεση για το περιβάλλον ξεκίνησε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τη φετινή της πορεία. 

Τα στελέχη της Attica Green Expo, τους ξενάγησαν στους χώρους της έκθεσης, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκθέτες και εκπροσώπους φορέων που συμμετέχουν στην έκθεση. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου (ως οικοδεσπότη δήμου) και του προέδρου της Ένωσης «Κλεισθένης» Μιχάλη Χρηστάκη.

Βραβεύσεις

Στο πλαίσιο της έκθεσης βραβεύτηκαν οι χορηγοί. Το βραβείο «Κλεισθένης» παρέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Μιχάλης Χρηστάκης  από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως. Το βραβείο Forum Training and Consulting παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης  Νικλίτσας από τον δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Γρηγόρης Κωνσταντέλο. Το βραβείο τιμώμενου δήμου AGE - Δήμος Χάλκης παρέλαβε ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης από τη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη. 
 
Βραβεία παρέλαβαν και οι έξι χορηγοί της έκθεσης:

 • Μέγας χορηγός:  ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΑΕ (το βραβείο παρέλαβε το ΔΣ της εταιρείας από τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη). 
   
 • Χρυσός χορηγός: Πράσινο Ταμείο (το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του ΠΤ, Ιωάννης Ανδρουλάκης από τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλο). 
   
 • Ασημένιος χορηγός; ΔΕΗ (το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, Κυριάκος Κοφινάς από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, Ιωάννη Ξιφαρά). 
   
 • Ασημένιος χορηγός: ΑΦΗΣ (το βραβείο παρέλαβε η υπεύθυνη Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Νίκη Κάτσιου από τους Στέφανο Φανουργάκη και Ευδοκία Νικολούζου). 
   
 • Ασημένιος χορηγός: Breakeven Consulting (το βραβείο παρέλαβαν ο διευθύνων σύμβουλος, Μάρκος Μαργαρίτης, και ο διευθύνων εταίρος Ευάγγελος Σιώκας, από τους Στέφανο Φανουργάκη και Ευδοκία Νικολούζου). 
   
 • Ασημένιος χορηγός: Starguard (το βραβείο παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Απόστολος Τρεχαντίνης, από τους Στέφανο Φανουργάκη και Ευδοκία Νικολούζου)

Περισσότεροι από 90 εκθέτες μέχρι και την 1η Ιουνίου θα υποδεχθούν τους επισκέπτες, για να αλληλοεπιδράσουν και να δημοσιοποιήσουν το έργο και τις υπηρεσίες τους. 
 
Μαζί με τα eco panels πραγματοποιείται για ακόμα μια φορά στη διάρκεια της Attica Green Expo το συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» με θέμα «Κλιματική αλλαγή, περιβαλλοντικές προκλήσεις και κυκλική οικονομία στην τοπική αυτοδιοίκηση». 
 
Φέτος τιμούν την Attica Green Expo με την παρουσία τους ως ομιλητές, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. Επίσης, παρούσα είναι η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης και η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη. Στα Eco Panels συμμετέχουν εκπρόσωποι του πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.