Όσο πιο ψηλά θα είναι η ΝΔ τόσο θα διευκολυνθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές.
Το μήνυμα Μητσοτάκη για εγρήγορση και το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα
Με το βλέμμα στις εκλογές

Το μήνυμα Μητσοτάκη για εγρήγορση και το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα

Όσο πιο ψηλά θα είναι η ΝΔ τόσο θα διευκολυνθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές.

Με μία ξεκάθαρη εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλούνται να μπουν στην προεκλογική εκστρατεία οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ. Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση και μακριά από τα όσα διαρρέονται και γράφονται σχετικά με τις δημοσκοπήσεις.

Το πρωθυπουργικό γραφείο έχει εδώ και μερικές μέρες στείλει σαφές μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους ότι μπορεί οι έρευνες κοινής γνώμης να είναι θετικές για το κυβερνών κόμμα, όμως οι δημοσκοπήσεις δεν υποκαθιστούν τις εκλογές. Γι' αυτό το λόγο δεν υπάρχει θέση για κινήσεις αλαζονείας και μείωσης των ρυθμών.

Τη συγκεκριμένη οδηγία ο Κυριάκος Μητσοτάκης την τονίζει σε κάθε κομματική σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίες έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Στο Μέγαρο Μαξίμου μάλιστα έχουν φτάσει κάποιες πληροφορίες που θέλουν συγκεκριμένα στελέχη (βουλευτές και μη) και εν ενεργεία  υπουργούς να συζητούν και να προβλέπουν τα χαρτοφυλάκια που εκτιμούν ότι θα λάβουν στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Με αφορμή αυτές τις πληροφορίες το πρωθυπουργικό γραφείο προχώρησε σε άμεσες κινήσεις και «προειδοποιήσεις».

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εντοπίζουν τον κίνδυνο να δημιουργηθεί στην κοινωνία μια χαλάρωση κυρίως για το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης. Να δημιουργηθεί δηλαδή η εντύπωση κυρίως στο «γαλάζιο» ακροατήριο ότι η κυβέρνηση θα κριθεί στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής και άρα η συμμετοχή την πρώτη Κυριακή να είναι χαμηλή.

Σε αυτό το πλαίσιο στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι η πρώτη κάλπη θα είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις. Όσο πιο ψηλά θα είναι η ΝΔ τόσο θα διευκολυνθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές. Αλλιώς είναι να πας από το 33%-34% (πρώτη κάλπη) στο 38% (δεύτερη) και διαφορετική θα είναι η έκβαση εάν η ΝΔ κατακτήσει ένα ποσοστό 30%-31% στην απλή αναλογική. 

Την ίδια ώρα εντείνονται οι διεργασίες καταρτισμού του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία. Καλά πληροφορημένη πηγή σημειώνει στο liberal.gr ότι το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο μέσα στην εβδομάδα με «καθαρούς» άξονες: 

  • Έμφαση στο κοινωνικό πρόσωπο θα γίνεται αναλυτική παρουσίαση όνων των μέτρων που υλοποιήθηκαν τα πρώτα τέσσερα χρόνια και θα σημειώνεται η ανάγκη για αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις. 
  • Έμφαση στην ανάπτυξη με όχημα την πράσινη οικονομία. 
  • Έμφαση στην υγεία αλλά και στους νέους με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.Στο πλαίσιο αυτό θα ενισχυθεί περισσότερο το πρόγραμμα «στέγη για νέους».

Διαβάστε Περισσότερα