Μέχρι τον Κ. Τασούλα έφτασε η κόντρα Ά. Γεωργιάδη - Θ. Τζάκρη  

Μέχρι τον Κ. Τασούλα έφτασε η κόντρα Ά. Γεωργιάδη - Θ. Τζάκρη  

Η κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με την Θεοδώρα Τζάκρη με αφορμή την υπόθεση της Pitsos έφτασε μέχρι τον Πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, καθώς η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη με επιστολή της ζήτησε είτε να ανακαλέσει ο κ. Γεωργιάδης είτε να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Υπουργό Ανάπτυξης ότι χρησιμοποίησε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς την βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντας την «ασήμαντη». Νωρίτερα, πάντως, και η κυρία Τζάκρη είχε χαρακτηριστεί τον κ. Γεωργιάδη «φουκαρά», ανεβάζοντας τους τόνους στην Ολομέλεια. 

Η ίδια είχε καταλογίσει στον Υπουργό Ανάπτυξης ότι γίνεται χορηγός του τουρκικού ΑΕΠ, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά:  «Αντί να κλαίτε και να λέτε τι θα κάνατε ας ήσασταν στην θέση μου, γιατί δεν κάνατε τίποτα όταν ήσασταν στην θέση μου; Γιατί είστε ψεύτρα. Είναι αργά για δάκρυα τώρα, ο λαϊκισμός έχει και κάποια όρια».

Αλλά και η κυρία Τζάκρη φρόντισε να σηκώσει το γάντι υπογραμμίζοντας σε έντονο ύφος: «Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο και εσείς ψάχνετε για καρφίτσες. Εσείς ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας και ο Μητσοτάκης κάθεστε στο τραπέζι και μετά μοιράζετε ψίχουλα. Αυτή είναι διαχρονικά η ιστορία της Δεξιάς, το ίδιο κάνατε και με τη Novartis. Εσείς ο Στουρνάρας ο Σαμαράς και ο Μητσοτάκης εκμεταλλευόμενοι  την συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία αφήσατε την Siemens το 2012 να βγάλει τα λεφτά από την μία τσέπη και να τα βάλει στην άλλη. Εσείς είστε προσωπικά ο χορηγός του τουρκικού ΑΕΠ". 

Από την πλευρά του ο Α.Γεωργιάδης περιέγραψε πλήρως το ιστορικό της υπόθεσης, επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επί της οποίας ουσιαστικά το εργοστάσια έβαλε ταφόπλακα, ανέγνωσε σχετικές δηλώσεις του τότε Υπουργού Γ. Σταθάκη, ο οποίος απέδιδε το «τέλος» της εταιρείας σε… αναδιάρθρωση.