Μ. Βορίδης για Ε. Ακρίτα: Η ίδια λέει ψέματα και το γνωρίζει
Eurokinissi
Eurokinissi

Μ. Βορίδης για Ε. Ακρίτα: Η ίδια λέει ψέματα και το γνωρίζει

Για τις παραιτήσεις των δύο υπουργών οι οποίοι «συμμετείχαν σε κοινωνική εκδήλωση», έδωσε διευκρινήσεις ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για «λάθος τόπο και χώρο» ενώ αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα του ομίλου που υποστήριξε ότι οι δύο υπουργοί είχαν πάει με εντολή του πρωθυπουργού. «Ο καθένας υποστηρίζει ό,τι θέλει. Η αποπομπή έγινε γιατί πήγαν και έδωσαν το λάθος μήνυμα», ανέφερε.

Στη συνέχεια, όσον αφορά το ζήτημα όξυνσης του κλίματος μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με εμπλοκή και της συζύγου του πρωθυπουργού, ο κ. Βορίδης τόνισε: «Το σημείο αφετηρίας είναι η ανάρτηση της κ. Ακρίτα. Η ίδια λέει ψέματα και το γνωρίζει. Ο πρωθυπουργός εκλέγεται βουλευτής από το 2004 και έχει ελεγχθεί το πόθεν έσχες του και από δικαστικούς» και πρόσθεσε «θες να πεις κάτι για τον Μητσοτάκη, η σύζυγός του, πού εμπλέκεται σε αυτό;».

Επίσης, ο υπουργός αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, σημείωσε: «Θέλουν να παραπέμψουν έναν υπουργό για 57 ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως. Ας καταθέσουν αίτημα για προανακριτική για να δούμε πώς καταλαβαίνουν την ευθύνη των υπουργών» και πρόσθεσε ότι εφόσον «δούμε  το κατηγορητήριο και το σκεπτικό θα αποφασίσουμε για την αντίδραση».

Για το κλίμα που θα επικρατήσει έως τις εκλογές, ο κ. Βορίδης είπε ότι υπάρχουν αρκετά ζητήματα για να ασχοληθεί η κυβέρνηση, όπως το αμυντικό.

Ερωτηθείς για το αν θα μάθουμε αν και ποιος έχει το κάνει το μοντάζ, ο ίδιος είπε «να μάθουμε ότι θέλει ο καθένας και εκεί υπάρχει η δικαιοσύνη για να τα διερευνήσει όλα. Όλα τα αιτήματα της πολιτικής αγωγής έχουν γίνει δεκτά. Ποιο είναι αυτό που συσκοτίζεται και καλύπτεται;». 

Τέλος, ο κ. Βορίδης διατύπωσε το ερώτημα: «Είχε πολιτική σκοπιμότητα η κυβέρνηση εκείνες τις ημέρες να αλλοιώσει τις συνομιλίες. Πόσο πιστευτό μπορεί να γίνει αυτό;»και συμπλήρωσε: «Το ζήτημα των Τεμπών βρίσκεται στη δικαιοσύνη και οι πολιτικοί δεν επιτρέπεται να συζητά για αυτό».