Κυρ. Μητσοτάκης: "Θα υπάρξει εξαιρετική συνεργασία"

Κυρ. Μητσοτάκης: "Θα υπάρξει εξαιρετική συνεργασία"

Του Απόστολου Χονδρόπουλου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

«Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και θα υπάρξει εξαιρετική συνεργασία» τόνισε ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομιλώντας αμέσως μετά με τους δημοσιογράφους. Σε ερώτηση αν θα έχει ρόλο ο κύριος Μεϊμαράκης απάντησε «πάντα έχει ρόλο ο Βαγγέλης».

Ερωτηθείς αν θα έχει και θεσμικό ρόλο επεσήμανε ότι «όλα θα τα συζητήσουμε, το σημαντικό είναι να υπάρχει καλή διάθεση».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν έκανε δηλώσεις μετά την συνάντηση, από το περιβάλλον του ωστόσο εκφράζεται ικανοποίηση για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΟ και επισημαίνεται κυρίως η θετική αναφορά του νέου Προέδρου της ΝΔ στη ψήφιση της συμφωνίας τον Αύγουστο. Η πλευρά Μεϊμαράκη θεωρεί κομβικό αυτό το ζήτημα, καθώς η στάση του το περασμένο καλοκαίρι, ως μεταβατικός Πρόεδρος της ΝΔ, είχε γίνει αφορμή για να του ασκηθεί κριτική προεκλογικά και να εμφανιστεί από συνυποψήφιούς του- και κυρίως από τον Άδωνι Γεωργιάδη- ως πιο διαλλακτικός σε θέματα συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του στην ΚΟ ο κ. Μητσοτάκης, αποκρούοντας τις σημερινές πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα για συναίνεση, υπογράμμισε ότι "εμείς δεν παρείχαμε απλά συναίνεση, παρείχαμε στήριξη-και ορθώς- όταν η Ελλάδα, τον περασμένο Ιούλιο, βρέθηκε εκτός Προγράμματος στήριξης και κινδύνευσε με έξοδο, όχι μόνο από την Ευρωζώνη, αλλά- και κατά την άποψή μου- και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς".

Το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη χαρακτηρίζει εξάλλου θετικές τις επιλογές προσώπων που έκανε η νέα ηγεσία για τις κοινοβουλευτικές θέσεις, ενώ επισημαίνει πως ο κ. Μεϊμαράκης θα ασχοληθεί με τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και όχι με τα εσωκομματικά.