Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού χθες με πρωτοβουλία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού χθες με πρωτοβουλία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, με γραπτή του δήλωση αποκάλυψε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. 

Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε στη δήλωσή του:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.

Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού χθες με πρωτοβουλία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. «Φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής στη διάρκεια της συνομιλίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Επίσης ο Κ. Καραμανλής θα είναι παρών στην προεκλογική εκστρατεία. 

Κυρ. Μητσοτάκης: Ευχαριστώ τον Κώστα Καραμανλή

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με προσωπική του δήλωση ευχαρίστησε τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την προσφορά του στον τόπο και στην παράταξη, όπως τόνισε.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.

Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας.

Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά.

 

 


 

Διαβάστε Περισσότερα