Κόντρες για την εκλογή του προεδρείου – Την Πέμπτη ο κατάλογος των μαρτύρων
Εξεταστική Επιτροπή

Κόντρες για την εκλογή του προεδρείου – Την Πέμπτη ο κατάλογος των μαρτύρων

Με διαξιφισμούς για τη σύνθεση του προεδρείου άνοιξε η αυλαία της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, καθώς η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί με την εισήγηση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για διακομματικό προεδρείο. Στο μεταξύ, την Πέμπτη  αναμένεται να προσδιοριστεί ο κατάλογος των μαρτύρων αν και όλα δείχνουν πως θα είναι ο ίδιος με την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. 

Το ΠΑΣΟΚ, δια της εισηγήτριας του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελίας Λιακούλη, ζήτησε, με δεδομένο ότι η επιτροπή συστάθηκε με βάση τη δική του πρόταση, να συγκροτηθεί διακομματικό προεδρείο και τη θέση του Αντιπροέδρου να καταλάβει ο βουλευτής Κέρκυρας του  κόμματος, Δημήτρης Μπιάγκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει την πρόταση ΠΑΣΟΚ, ψηφίζει την υποψηφιότητα Μπιάγκη ενώ η εισήγηση από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στη θέση της γραμματέως να οριστεί η βουλευτής Καβάλας κ. Σουλτάνα Ελευθεριάδου.

Από πλευράς της πλειοψηφίας εκφράστηκε άρνηση στην υλοποίηση αυτής της πρότασης. Πληροφορίες αναφέρουν  ότι η Νέα Δημοκρατία που συμμετέχει με 15 βουλευτές προτείνει για Πρόεδρο της Επιτροπής τον κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και αντιπρόεδρο την κ. Μάνη Παπαδημητρίου. Εισηγητής εκ μέρους της πλειοψηφίας θα είναι ο βουλευτής Ημαθίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Στην επόμενη συνεδρίαση της εξεταστικής αναμένεται να προσδιοριστεί ο κατάλογος των μαρτύρων η οποία θα πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη 8/9. Όλα δείχνουν ότι σε αυτή τη φάση τα πρόσωπα που θα κληθούν για να καταθέσουν θα συνθέτουν την ίδια λίστα με την οποία πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Δηλαδή οι  τέως  διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλα, Ιωάννης Ρουμπάτης, Παναγιώτη Κοντολέοντας, ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, η εισαγγελέας εφετών εποπτεύουσα την ΕΥΠ,  Βασιλική Βλάχου, ο εισαγγελέας εφετών Αθηνών Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.