ΚΚΕ: Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Σαϊντού Καμαρά για απόδοση ασύλου

ΚΚΕ: Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Σαϊντού Καμαρά για απόδοση ασύλου

Να αποδοθεί το αίτημα του ασυνόδευτου προσφυγόπουλου Σαϊντού Καμαρά για απόδοση ασύλου ζητά, σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, χαιρετίζοντας το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο πρόσωπό του, κόντρα στις ξενοφοβικές αντιλήψεις, όπως αναφέρει. 

«Χαιρετίζουμε το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που ξεδιπλώθηκε από τους ίδιους τους συμμαθητές και τους δασκάλους του Σαϊντού για τα δικαιώματά του, όπως και για τα δικαιώματα όλων των Σαϊντού αυτού του κόσμου, κόντρα στο ρατσιστικό δηλητήριο και τις ξενοφοβικές αντιλήψεις» τονίζει. Κάνει λόγο για υποκριτικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, όπως και του υπουργείου Παιδείας, για το δίκαιο αίτημα της χορήγησης ασύλου στο ασυνόδευτο προσφυγόπουλο Σαϊντού Καμαρά. 

«Προσπαθούν να παρουσιάσουν την ιστορία του Σαϊντού σαν ένα μεμονωμένο περιστατικό και μεταθέτουν την ευθύνη στην Αρχή Προσφυγών, "με την ευχή" να εκδώσει απόφαση "τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του"! Πρόκειται, μάλιστα, για την ίδια κυβέρνηση που προωθεί το απαράδεκτο "καθεστώς υπό ανοχή παραμονής" (δηλαδή άμεση απέλαση μετά από την ενηλικίωση) με τη νέα Εθνική Στρατηγική για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων», σημειώνει.

«Καμιά κουβέντα βέβαια δεν ακούστηκε για τα συνολικότερα προβλήματα της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων, για την έλλειψη ουσιαστικής προστασίας τους με την ευθύνη του κράτους, για μέτρα ουσιαστικής ένταξής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, τάξεις υποδοχής, βιβλία κ.ά., για αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την οικογενειακή επανένωση και την επιτροπεία, για τον συχνό εγκλωβισμό τους σε ακατάλληλες δομές, για την υποστελέχωση όλων των σχετικών κρατικών υπηρεσιών και την ανάθεση της προστασίας των προσφύγων και των παιδιών σε ΜΚΟ με τις κάθε είδους παχυλές χρηματοδοτήσεις. Καμιά κουβέντα δηλαδή, για τη συνολικότερη κατάσταση, που φέρει τη σφραγίδα τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει το ΚΚΕ.

Καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Απαιτούμε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Σαϊντού Καμαρά για την απόδοση ασύλου. Διεκδικούμε την προστασία όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων, τη στήριξη για την ουσιαστική ένταξη τους μετά από την ενηλικίωση σε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση, Εργασία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ. Να δοθεί άσυλο σε όλους τους ασυνόδευτους ανήλικους και να σταματήσουν οι απελάσεις λόγω της ενηλικίωσής τους».