Κ.Χατζηδάκης: Χρειάζεται ψυχραιμία

Κ.Χατζηδάκης: Χρειάζεται ψυχραιμία

Το πρώτο που χρειάζεται είναι ψυχραιμία. Η ΝΔ είναι ο δεύτερος πυλώνας του πολιτικού συστήματος και πρέπει να μείνει σταθερή, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Πιο συγκεκριμένα ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: 

-Το πρώτο που χρειάζεται είναι ψυχραιμία. Για να μην γίνει ένα διαδικαστικό θέμα – όσο και αν μας πλήγωσε– πολιτικό. Μην έχουμε δηλαδή, εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα κομπιούτερ, σοβαρό πολιτικό θέμα μέσα στη ΝΔ. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, δεν χρειάζονται υπερβολές. Η ΝΔ είναι ο δεύτερος πυλώνας του πολιτικού συστήματος και πρέπει να μείνει σταθερή.

 -Τις διαδικαστικές δυσκολίες που είχαμε χθες τις είχαμε και την προηγούμενη φορά – και τότε είχε πέσει το σύστημα– αλλά σε μικρότερο βαθμό. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να διαχειριστούμε τη διαδικασία που έχει επιλεγεί. Να διαχειριστούμε τα προβλήματα και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Να συνεχίσουμε τη διαδικασία το ταχύτερο δυνατόν.  Να βρεθεί μια αξιόπιστη εταιρεία η οποία να μας πει πότε μπορούν να γίνουν οι εκλογές. Ακούγεται πιο πολύ τεχνικό και όχι πολιτικό αυτό που λέω, αλλά είναι συνέπεια της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

 -Είμαι από εκείνους που υποστήριξαν μια άλλη διαδικασία. Είχα πει δηλαδή πως θα έπρεπε να εκμεταλλευθούμε αυτό το δίμηνο για να συζητήσουμε. Να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα και η πολιτική επιτροπή του κόμματος και να πάμε σε ένα συνέδριο. Μάλιστα είχα πει θα προτιμούσα μια διαδικασία που τον πρόεδρο του κόμματος τον εκλέγουν τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος. Μια διαδικασία δημοκρατική, καθαρή, με σαφείς καταλόγους, χωρίς τους κινδύνους στους οποίους οδήγησε η διαδικασία που επελέγη. Τελικά αυτή ήταν μειοψηφική άποψη.

 -Εάν δεν μας εκφράζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, αντί να συνεχίζουμε να σχολιάζουμε κάθε μέρα, να βρούμε μια κοινής αποδοχής, αντιμετωπίζοντας και τα όποια προβλήματα υπάρχουν με το καταστατικό.  Αν μας εκφράζει, ας σταματήσουμε τις όποιες συζητήσεις.

 -Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι ένα όργανο κομβικής σημασίας στο κόμμα και με πρόσθετη δημοκρατική νομιμοποίηση και πρέπει εκεί να συζητήσουμε τα θέματα αυτά. Εκτονωτικά αλλά και ενωτικά, γιατί οι 4 υποψήφιοι έχουν ένα βαρύνοντα λόγο, αλλά δεν είναι η όλη ΝΔ.

 -Θεωρώ ότι η ίδια η λαϊκή βάση της ΝΔ θα επιβάλει την ενότητα και αυτή την ώρα το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε όλοι είναι να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Ας μην δείχνουμε ο ένας τον άλλον με το δάχτυλο για τις ευθύνες. Όλοι συμμετείχαμε στη διαδικασία, όλοι την έχουμε αποδεχτεί (και ας διαφωνήσαμε), δεν μας ταιριάζει κανενός νομίζω ο ρόλος του εισαγγελέα.

 -Δεν υπάρχει plan B  για τη ΝΔ. Αν υπάρξει, τότε, με το σκεπτικό ότι έπεσαν τα κομπιούτερ και δεν μας άρεσε το α' ή β' μέλος της ΚΕΦΕ θα γίνει ένα καινούργιο κόμμα, το οποίο θα εκφράσει δεν ξέρω τι. Τον κομπιουτερικό φιλελευθερισμό; Δεν καταλαβαίνω…

 -Ήταν λογικό χθες μετά την αρνητική έκπληξη να υπάρξουν μερικές δηλώσεις και μερικές υπερβολές. Θεωρώ ότι θα επικρατήσει ψυχραιμία. Δεν υπάρχει plan B. Υπάρχει μόνο plan A, που είναι να ξαναξεκινήσει αυτή η διαδικασία, με όσες ενστάσεις είχε ο καθένας από εμάς, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί, με τις τεχνικές δυνατότητες που υπάρχουν στη διάθεσή μας αυτή την ώρα. Μόνο αυτό.